Annonce
KONFLIKT

Hun er tidligere dømt for vanrøgt af ponyer

Fødevarestyrelsen kan ikke oplyse om der er aktuelle sager om vanrøgt af dyr på ejendommen på Egmondvej. Foto: Jan Jeppesen.
Flere ridepiger har for år tilbage skrevet indlæg på Facebook om vanrøgt af heste og dyr på Tove Æbeløes ejendom på Egmondvej. To af pigerne er nu slæbt i retten for injurierende påstande. I 2015 blev Tove Æbeløe idømt en bøde på 5.000 kroner for vanrøgt at ponyer.

Fem år efter en ridepige skrev på Facebook, at der foregik vanrøgt af heste og dyr på Tove Æbeløes ejendom på Egmondvej, er hun slæbt i retten for injurierende anklager. Som tidligere omtalt skal pigen i retten 2. marts, efter hun har nægtet at betale 15.000 kroner i svie og smerte for at undgå en erstatningssag.

I opslaget, der er fra 21. december 2015, skrev pigen blandt andet: '...denne forfærdelige kvinde har på sin grund både heste, får, høns og kaniner som ikke bliver plejet ordentligt. Vi er helt ude i decideret misrøgt og mishandling'.

Tidligere samme år faldt der en dom i Københavns Byret. Her blev Tove Æbeløe idømt en bøde på 5.000 kroner.

Annonce

Janne Junker, formand for Nyt Hesteliv, var indkaldt som interessepartner for at overvære sagen. Hun skrev dengang, at Tove Æbeløe ikke mødte op i retten. Det gjorde derimod en dyrelæge samt anklageren.

Anklageren havde fundet tre ponyer, som var 'groft uforsvarligt behandlet og 10 ponyer uansvarligt behandlet'. Ved groft uansvarlighed blev der lagt vægt på ponyernes manglende huld samt at de var fyldt med lus, som ikke var blevet behandlet, skrev Janne Junker i Nyt Hesteliv:

- Endvidere gik de rundt i deres eget møg og mudder på et meget begrænset areal. Umiddelbart synes dette beløb ikke at være tilstrækkeligt i forhold til de lidelser, som disse ponyer har gennemgået. Vi har dog anmeldt ejeren igen, da ponyer og forhold er under al kritik. Vi så meget gerne, at hun blev fradømt retten til at have dyrene, men der skal desværre rigtigt meget til, før det kan blive en realitet, fastslog formanden.

Amager Bladet har spurgt Fødevarestyrelsen om der er aktuelle sager om vanrøgt af dyr på Tove Æbeløes ejendom. I et kortfattet svar fra Fødevarestyrelsen henvises til Københavns Politi. Her er svaret, at man som udgangspunkt ikke kan få indsigt i eventuelt verserende sager.

Tove Æbeløe afviser alle anklager om vanrøgt.

- Embedsdyrlægen kommer her i hvert fald fire gange om året, og umiddelbart er der ikke noget om det, de mennesker siger. Kredsdyrlægen har endda rundt og målt hestefold op i regnvejr og med gummistøvler. De er jo også trætte af, at jeg bliver anmeldt hele tiden. For hver eneste gang skal de herud og tjekke samtlige mine dyr, sagde Tove Æbeløe ved Amager Bladets besøg i oktober 2020.

Annonce
Annonce
Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

Annonce
Annonce
Indland

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Alarm112

Politiet skød efter bil under biljagt ved København

Alarm112

Seks granater bortsprængt på Amager tæt på Granatvej

Alarm112

Politi: Spritbilist eftersøges i sag om ulykke med såret kammerat

Alarm112

Varevogn kørte galt på bro - person er i kritisk tilstand

Annonce