Annonce
KONFLIKT

Tove Æbeløe hiver endnu en person på anklagebænken, mens hun taber den første injuriesag til ridepige

Ejendommen på Egmondvej, der er skjult bag campingvognene, er omdrejningspunktet for den første dom i sager mod ridepiger, der er anklaget for at have skrevet injurierende indlæg om Tove Æbeløes håndtering af heste og dyr. Foto: Jan Jeppesen.
En fjerde person er nu anklaget og stævnet for injurier mod Tove Æbeløe. Samtidig er ridepige blevet frikendt for alle anklager i retten, mens en anden ridepige afventer sin dom. I alle sager er der tale om påstande om vanrøgt af heste og dyr på Tove Æbeløes ejendom på Egmomdvej.

To af i alt fire personer - to ridepiger og to naboer - har netop været i retten stævnet for at have fremført injurierende påstande mod ejeren af ejendommen på Egmondvej 2-4, Tove Æbeløe. Der er nu faldet dom i den første sag, hvor en ridepige har været på anklagebænken. Og dommen frikender ridepigen.

Ifølge Amager Bladets oplysninger var rettens begrundelse, at noget af materialet var forældet, mens andre forhold blev vurderet til ikke at være ærefornærmende.

Den pågældende ridepige var under den kriminelle lavalder, da hun tilbage i 2015 skrev et opslag på Facebook om, hvordan dyrene bliver behandlet på ejendommen. Hun delte også en underskriftsindsamling.

Annonce

Tove Æbeløes advokat kontaktede pigen og blev bedt om at betale 10.000 kroner for at undgå, at sagen endte i retten. Pigen nægtede at betale, og fik fri proces til at føre sagen.

Det er endnu uvist om Tove Æbeløe vil anke dommen.

Dommen udskudt

Den anden ridepige, der sidder på anklagebænken for offentligt at skrive om vanrøgt på Tove Æbeløes ejendom, må vente endnu et par uger, før der falder dom i injuriesagen.

Dommen er udskudt til 31. marts.

Retsmødet fandt sted fredag 5. marts. Det var ventet, at dommeren ville eksekvere dommen sidst på eftermiddagen, men Tove Æbeløes advokat ville ikke acceptere forsvarens bevisførelse. Og det fik dommeren til at udskyde afgørelsen.

Annonce

Ny person stævnet

Samtidig med udskydelsen af dommen blev endnu en person stævnet. Den anklagede er Sofie Sønderup, der blandt andet har skrevet dette i et opslag på Facebook:

- Husk du støtter dyremishandling, når du benytter stedet (Egmondvej 2-4, red.).

Sofie Sønderup supplerede opslaget med en video, der er taget foran ejendommen, hvor man ser sulte og tørstige dyr samt en hest, der lider.

Sofie Sønderup forklarer, at hun ikke har nævnt navn eller adresse i opslaget:

- Jeg synes, det er trist, at vi der forsøger at tale dyrenes sag ender med en sigtelse. Jeg har skrevet mange gange, at jeg er fløjtende ligeglad med hvordan folk vælger at leve deres liv, men har man valgt at have dyr, så skal tingene være i orden, og det er ingen skam, hvis man på et tidspunkt ikke magter det mere. Så må der findes en anden løsning. Men indtil da skal dyrene have mad, vand og kærlighed, skriver hun på sin Facebook-profil.


Jeg synes, det er trist, at vi der forsøger at tale dyrenes sag ender med en sigtelse. Jeg har skrevet mange gange, at jeg er fløjtende ligeglad med hvordan folk vælger at leve deres liv, men har man valgt at have dyr, så skal tingene være i orden, og det er ingen skam, hvis man på et tidspunkt ikke magter det mere.

Annonce
Alarm112

Flere er tilbageholdt af politiet efter knivoverfald i Tårnby

Annonce
Alarm112

Voldsom sort røg: Fem både brændt i Kastrup Lystbådehavn

Annonce
Alarm112

20-årig fundet bevidstløs på Metrostation: Døde af sygdom

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

13-årig pige fra København fundet i god behold

Alarm112

Flere hypoteser efterforskes i sag om forsvundet 13-årig

Alarm112

Bror til forsvundet 13-årig: Nogen må have taget hende

Alarm112

Politiet er uden gennembrud i søgen efter teenagepige

Alarm112

Politi mangler konkrete steder at søge efter savnet teenagepige

Alarm112

Motorcyklist kørte 250 kilometer i timen på Amager

Annonce