Annonce
Amager

Trafiksikkerhed på diget: 12-årig ramt af hurtig cyklist

12-årige Frida, forrest i hvid T-shirt med blomster, blev 16. juni ramt af en cyklist her ved badebroen på Kalveboddiget. Bag hende kulturmedarbejder Signe og ved siden af Abena på 8½ år og Asantewaa på 11 år, som også var med den dag. Cyklisterne i baggrunden har intet med den aktuelle historie at gøre. Foto: Hanne Bjørton
Ingen kom alvorligt til skade, men en flok børn og to voksne fra Børnekulturpiloterne fik sig en forskrækkelse, da en hurtig cyklist først ramte og så bandede og råbte af 12-årige Frida ved badebroen på Kalveboddiget.
Annonce

11 børn fra Børnekulturpiloterne i Urbanplanen tog 16. juni sammen med to kulturmedarbejdere ud for at udforske naturen på Kalvebod Fælled, hvor kun to af dem havde været før.

På cykler og rulleskøjter trillede de omkring seks kilometer ud af den asfalterede sti på Kalveboddiget til en lille badebro. Her mødte vi dem i torsdags, for at høre deres historie.

Stien på Kalveboddiget, Dæmningsvej, er en yndet rute for hurtigtkørende cykelryttere og andre cyklister, for her kan man køre et langt stræk uden generende lyskurve og bilister.

- Vi prøvede så vidt muligt at tage hensyn til cyklisterne. Vi trak ind til siden og råbte 'cyklist' og 'væk fra stien' til børnene. Men det virker ikke som om, at alle cyklisterne havde lyst til at tage hensyn til andre, fortæller Signe, kulturmedarbejder hos Børnekulturpiloterne.

Annonce

Sagde ikke undskyld

Ude ved badebroen fik børn og voksne en dukkert, og bagefter spiste de vandmelon i græsset langs stien. På et tidspunkt trådte 12-årige Frida ud på stien og nåede ikke at opfatte, at en cyklist lynhurtigt kom susende. Frida blev ramt på benet og cyklisten væltede.

- Han brugte ikke sin ringeklokke, så jeg opdagede ham ikke. Jeg blev rigtig forskrækket og fik en skramme på låret og begyndte at græde. Han rejste sig op og bandede og råbte af mig og kørte væk. Han sagde ikke engang undskyld. Så kom der en anden cyklist og ville skændes med Signe, fortæller Frida.

Annonce

For og imod cyklister

- Han standsede og ville gerne have en dialog om det, der var sket. Jeg afviste ham og sagde, at der ikke var tid lige nu, for der var et barn, der skulle trøstes. Det havde han ikke forståelse for, og så sagde han: 'Fucking sindssyge kælling', så børnene også kunne høre det, og kørte videre. En tredje cyklist, der sad i græsset, sagde, at det var uansvarligt at være her med børn. Ikke en af dem spurgte, om vi havde brug for hjælp, eller om barnet var ok. Så kom der en badegæst fra broen og sagde, at de skulle tage og slappe af, for 'det er jo bare børn'. Det var tydeligt, at der var to lejre - en for og en imod cyklisterne, fortæller Signe.


Man kunne også lave bump på stien, for så kører cyklisterne langsommere

Betty, 11 år


Da de skulle hjem til Sundby, lagde de vejen mod syd og den indre sti, øst for Kalvebod Fælled. Børnene var helt inde i kanten af stien på diget, men så kom fem cyklister kørende i vifte.

- De fyldte hele stien og råbte: Pas nu på, for satan, og så væltede både mig og Dina og slog os. Men tre af dem så, vi havde slået os, så de kom hen og trøstede os, fortæller 12-årige Alicia.

Annonce

Lav nogle bump

Kulturmedarbejderne har henvendt sig til Amager Bladet for at lære børnene, hvordan man kan blive hørt. Børnene har også forslag til løsninger.

- Man kunne sætte skilte op om, at man skal tage hensyn til hinanden. Cyklister skulle køre langsommere, og fodgængere også tage hensyn, siger 12-årige Freya.

- Man kunne også lave bump på stien, for så kører cyklisterne langsommere, mener 11-årige Betty.

- Ja, for nogle af de cykler koster 10.000 kroner, så hvis der er bump, er de nødt til at tage det roligt, ellers ødelægger de cyklerne og ryger af pommern til, siger 13-årige Agnes.

Ingen cyklister på billederne var involveret i det omtalte sammenstød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FRITID

Her er datoen for åbning af ny svømmehal

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Annonce