Annonce
Amager

Utilfredshed med at ridning forbydes på dige

Skovfoged Sven Norup på Kalveboddigets grussti, hvor ridning fra nytår ikke længere er tilladt. - Foto: Foto: Hanne Bjørton

Naturstyrelsens nye regler for færdsel på diget fra nytår falder ikke i god jord blandt ryttere. Grusstien må ikke længere bruges til ridning.

Annonce

Af Hanne Bjørton

Som fortalt her på staging-kbhlivdk.kinsta.cloud i sidste uge må grusstien på Kalveboddigets digekrone fra nytår ikke længere bruges til ridning. Det har Naturstyrelsen besluttet, fordi ridning ødelægger stien og giver åbne huller, så cyklende og fodgængere med barnevogne fravælger at bruge den.

Det drejer sig især om strækningen fra færisten på kanten af Hestefælleden og hen til Søndre Pumpe, men også længere ud på diget.

Rytterne skal i stedet benytte den asfalterede sti på den gamle digekrone mellem Hejresø og kystdiget eller den ligeledes asfalterede Dæmningsvej, og det falder ikke i god jord blandt ryttere, fordi de modsat andre af naturens brugere betaler for at bruge den.

For at færdes til hest i Kongelunden og på Kalvebod Fælled skal man købe ridekort hos Naturstyrelsen til 843 kroner årligt.

Til det svarer skovfoged Sven Norup, Naturstyrelsen:

»Rytternes brugerbetaling er i sidste ende et politisk spørgsmål. I Kongelunden er der et stort ridestisystem, som er anlagt til brug for rekreativ ridning. Det er kostbart at anlægge og vedligeholde. Her er tale om en ret lille brugergruppe på under tusinde brugere, som har et forholdsvis stort slid på stierne. Og nej, Naturstyrelsen kan ikke forbyde andre brugere at benytte ridestierne, det er der ikke lovhjemmel til, men vi kan godt forbyde ryttere at ride på cykel/gangstierne, hvilket er tilfældet i Kongelunden.«

En anden anke fra brugerne er, at den asfalterede Dæmningsvej er ret trafikeret, blandt andet af hurtigkørende cyklister.

Vil det ikke skabe flere farlige situationer, hvis der også skal færdes heste der?

»Rytterne har mulighed for, at ride på den gamle Dæmningsvej, der løber parallelt med kystdiget, neden for det forhøjede kystdige. Her er udsigten ikke så god som på toppen, men der er ikke ret meget trafik. Det er tilladt, at ride på alle veje på Kalvebod Fælled, med undtagelse af en kort strækning på nogle få hundrede meter, samtidig er det tilladt at ride i terræn (dog ikke i den lukkede del af reservatet ved Klydesø), så her er tale om en meget lille begrænsning,« siger Sven Norup.

Facebook-kommentarer til de nye regler på diget

  • Hannah Franzel: En trist udvikling af et naturområde. Der har været rytter og hest her i over 100 år. Hvorfor ødelægge det? De betaler for at ride der. Asfalt er ikke en natursti for en hest. Hvorfor kan dem med barnevogn ikke gå på asfalt?
  • Anna Svemark: Bedste stien på hele fælleden :( så skal man ned på asfalten hvor det bliver usikkert for alle når man kommer tæt på racercykler, børnevogner mm. Det er virkelig øv.
  • Maja Shining: Rigtig ærgerligt at hestene nu skal dele asfaltstien med gående, barnevogne og hurtigtkørende cykler. Lyder ikke hensigtsmæssigt for nogen og jeg forventer også det vil give flere ulykker
  • Neel Egede Schäfer: Meget trist udvikling vi er trods alt de eneste der betaler skovkort for at bruge stierne men vi er de eneste der indskrænkes i brugen af skoven
  • Trine Kamp Larsen: Æv. Jeg synes det er så hyggeligt at se og høre hestene i det område, og det er da også vigtigt at de har et naturområde at ride i, så det er en dårlig beslutning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Flydende italiensk luksus i havnen

Amager

Her er Amagers største frisørsalon

Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Annonce