Annonce
POLITI

Vanvittig weekendhøst: Ni bilister frakendt kørekortet og 50 klip

Politiet er hyppige gæster i krydset ved Englandsvej og Møllegade i Dragør. Og det er tilsyneladende en god idé. Arkivfoto: Jan Jeppesen.
Annonce

I torsdags kunne vi berette, at politiets fartkontrol i Møllegade i Dragør fik konsekvenser for to bilister, der kørte alt for stærkt. Den ene kørte således 94 km/t. i en 50 km/t.-zone. Det kostede en betinget frakendelse af kørekortet. Ved samme kontrol fik yderligere en bilist frakendt kørekortet, mens 11 bilister fik et klip i kørekortet.

Men skruer vi tiden tilbage til weekenden 22.-23. august, så kom politiet virkelig på overarbejde.

Både lørdag og søndag blev der foretaget målinger i krydset mellem Englandsvej og Møllegade. Og det resulterede i ikke fære end 50 klip samt ni betingede frakendelser af kørekortet.

Annonce

Definition på vanvidskørsel

Politiets mange fartkontroller skal ses i lyset af, at antallet af vanvidsbilister er steget under coronakrisen. En vanvidsbilist defineres blandt andet ved, at bilisten har en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel med over 100 km/t.

Ved vanvidskørsel defineres også følgende forseelser; uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder (straffelovens § 241, 2. pkt.); uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder (straffelovens § 249, 2. pkt.); forsætlig forvoldelse af nærliggende fare for nogens liv eller førlighed (straffelovens § 252); særlig hensynsløs kørsel; kørsel med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 pct. ved kørsel med over 100 km/t; kørsel med mindst 200 km/t uanset hastighedsgrænsen og spirituskørsel med en promille over 2,00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FRITID

Her er datoen for åbning af ny svømmehal

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Annonce