Annonce
Politik

Venstreborgmester genopstiller ikke - skal være formand for fagforening

Dragørs borgmester, Eik Dahl Bidstrup (V). Arkivfoto: Michael Paldan
Hvis Dragørs siddende borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) vælges som formand for Kristelig Fagbevægelse til maj, går han af som borgmester umiddelbart efter. Det er ikke afklaret, hvem der så bliver hans afløser.

OPDATERET: Dragørs siddende borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) genopstiller ikke ved kommunalvalget i november, hvis han - hvad alt tyder på - bliver valgt som formand for Danmarks fjerdestørste fagforening, Kristelig Fagbevægelse (Krifa).

Eik Dahl Bidstrup skriver på Facebook, at det er med blandede følelser, han skriver opdateringen.

- Igennem de sidste syv år har jeg som borgmester arbejdet med nogen af de mest spændende mennesker jeg har mødt. Glæden ved at lære de mange borgere at kende og være i god dialog med jer, forvaltningen, lokalpolitikere og landspolitikere, er oplevelser jeg vil huske for evigt.

Eik Dahl Bidstrup har i de seneste seks år siddet i Krifas Advisory Board for God Arbejdslyst. Han er af en enig hovedbestyrelse i Krifa blevet indstillet som formandskandidat, og efter deadline for opstilling af kandidater er han eneste kandidat.

Det officielle valg af ny formand foregår på Krifas repræsentantskabsmøde 28. maj, og bliver Eik Dahl Bidstrup som ventet valgt, stopper han som borgmester i Dragør senest 1. juni.


Glæden ved at lære de mange borgere at kende og være i god dialog med jer, forvaltningen, lokalpolitikere og landspolitikere, er oplevelser jeg vil huske for evigt.

Eik Dahl Bidstrup (V)


Sker det, skal der indsættes en anden borgmester i resten af 2021, hvor valgperioden udløber. Men selv om Liste T's Peter Læssøe er 1. viceborgmester og T'erne er en del af en konstitueringsaftale fra foråret 2020 med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre, er der ikke en automatik i, at han overtager borgmesterposten.

- Nej, der kommer til at foregå forhandlinger om, hvordan vi gør det, i de næste dage og uger, siger Peter Læssøe.

Artiklen er opdateret 3. marts klokken 12 med udtalelse fra Peter Læssøe om, hvem der skal overtage borgmesterposten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce