Annonce
MINDEVÆG

Vil opkalde gade efter Mikkel Kesslers reservefar

Ricard Olsen som alle i den danske bokseverden kendte ham med en cigar i munden. Foto: Jan Jeppesen.
CIKs tidligere boksetræner Ricard Olsen, der skabte verdensstjernen Mikkel Kessler, har fået sit eget mindemærke på plankeværket ved christianshavnerklubbens domicil i Bådsmandsstræde som bør opkaldes efter mestertræneren, mener klubbens formand.

- Skal vi ikke opkalde det stykke på Bådsmandsstræde, hvor CIKs sportscenter er placeret, for Ricard Olsens Gade?

I september døde Christanshavnerklubbens berømte boksetræner Ricard Olsen efter lang tids sygdom, og det er ikke gået ubemærket hen. Tidligere og nuværende medlemmer samt folk i den danske bokseverden har givet flere bud på at få lavet et mindesmærke af Mr. CIK eller opkaldt en gade efter sig.

Forslaget om at opkalde en gade efter en dansk boksnings største trænere kommer fra CIKs bokseformand Søren Saugmann. Og Ricard Olsens søn, Frank Olsen, er med på idéen:

- Det ville være smukt. Han ville helt sikkert mene, at det var hans gade, siger sønnen.

Uofficielt mindesmærke

Da sangeren Kim Larsen døde i 2018 blev der lavet et graffitimaleri på plankeværket i Prinsessegade ved Christiania. Det har udviklet sig til et uofficielt mindemærke, hvor sørgende fans har lagt blomster, smøger og dybfølte hilsner.

Gadekunstneren Miki Pau Otkjær stod bag maleriet af Kim Larsen, og nu er det tatovøren Anders Schmidt der står bag airbrush-maleriet af Ricard Olsen, der døde i en alder af 72 år. Idéen til maleriet fik to tidligere CIK-boksere, Mark Ryborg og Steffen Andersen.  Ryborg er i øvrigt bror til Linse Kesslers svigersøn, Cengiz.

Annonce

Reservefar for Kessler


Han kæmpe hårdt til det allersidste og havde svært ved at give slip på livet.

Frank Olsen, Ricard Olsens søn


Ricard Olsen var på den helt store scene i hjørnet hos en lang række af prominente boksere med Mikkel Kessler som den allerstørste, men Ricard Olsen hjalp ikke kun de største navne i de største kampe. I CIK har han trænet talrige boksere og hjulpet mange væk fra usunde miljøer.

Ricard Olsens forhold til Mikkel Kessler var så tæt, at Kessler ofte beskrev ham som sin reservefar. Olsen stod i Kesslers ringhjørne til karrierens største kamp i 2007 i Cardiff, hvor Kessler tabte - for første Richard Olsen.

Da Kessler to år senere overraskende tabte til Andre Ward, valgte Kessler efterfølgende at droppe Ricard Olsens som træner. Det tog Ricard Olsen meget roligt. Kessler kunne jo ringe, hvis han ombestemte sig.

Ricard Olsen trænede i stedet videre i CIK som altid med alle de unge boksere, et arbejde han brændte inderligt for og viede en meget stor del af livet til.

Først i slutningen af 2017 valgte Ricard Olsen at stoppe som træner på grund af knæproblemer.

Som aktiv boksede han 62 kampe, heraf med 18 sejre i de første 18 kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

En tung beslutning: Dragør Marked er aflyst

Annonce