Annonce
Billund Ugeavis

Ønske om hal har fået vokseværk: Frivillige drømmer om nyt fritids- og kulturhus i Billund

Billund Idrætscenter kan ikke rumme alle de ønsker, som arbejdsgruppen har. Derfor ønsker gruppen et nyt fritids- og kulturhus i byen. Arkivfoto: Rene Lind Gammelmark

En gruppe frivillige drømmer at få et fritids- og kulturhus i Billund. Tanken er udsprunget af ønsket om at få en ekstra hal. Nu vil gruppen høre holdningen hos byens borgere.

Annonce

Billund: Drømmen om en hal 4 i Billund er vokset sig større.

En gruppe frivillige har nu sat sig sammen med en vision om skabe et helt nyt samlingssted for idrætten og kulturen i Billund by: Et fritids- og kulturhus.

- Tiden er til det. Byen vækster, og villakvartererne udvider helt vildt. Det skal vi gerne fortsætte med. Vi vil gerne have noget til at ske, så Billund bliver et bedre sted at bo. Hvis tilbuddene i byen bliver endnu bedre end i dag, bliver det nemmere at få folk til at bosætte sig, og så får erhvervslivet nemmere ved at trække folk her til det midtjyske, siger Jørn Erik Jensen.

Han er en af personerne i arbejdsgruppen, som satte sig sammen efter et møde i september, da kommunen og foreninger mødtes til en snak om halkapacitet.

Tiden er til det. Byen vækster, og villakvarterene udvider helt vildt. Det skal vi gerne fortsætte med.

Jørn Erik Jensen, frivillig i arbejdsgruppen

Arbejdsgruppen

Arbejdsgruppen består i dag af otte personer, primært fra foreningslivet: Esben Timmerman-Hansen, Folmer Mikkelsen, John Ullerup, Jørn Erik Jensen, Karina Ehmsen, Kasper Sølvsten Willumsen, Mikael Nordborg Eriksen og Mona Nielsen.For at blive så bredt repræsenteret som muligt vil gruppen dog gerne have flere med - for eksempel fra kulturlivet, erhvervslivet eller private personer.

Annonce

Spørgeskemaundersøgelse

Endnu er tankerne på et tidligt stadie. Derfor har arbejdsgruppen netop udsendt et spørgeskema til alle fra foreningslivet og i den store facebookgruppe for internationale i Billund.

Målet er at høre fra så mange borgere i Billund som muligt, hvilke ønsker der kunne være til aktiviteter i og omkring et fritids- og kulturhus: For eksempel mødelokaler, restaurant, kunstlokaler, teaterscene, løberuter, skøjtebane, parkourbane og atletikbane. Arbejdsgruppen ser også gerne, at tilbud som sfo, ungdoms- og musikskole samt Billund Amatørscene og skydeklubben får bedre forhold.

- Selvfølgelig bliver vi nødt til at prioritere i sidste ende, men hvis vi ikke ved, hvor vi og befolkningen vil hen, bliver det svært at prioritere. Så nu vil vi se, hvad ønskerne er, siger Jørn Erik Jensen.

Annonce

Livet skal syde

Det betyder ikke, at ønsket om en ekstra hal i byen er parkeret på sidelinjen. Tanken er, at en ny hal skal være en del af fritids- og kulturhuset, som også vil ligge godt i nærheden af Billund Idrætscenter, mener arbejdsgruppen.

- Vi vil gerne højne det til et niveau, hvor det ikke kun handler om halkapacitet. Det handler meget mere om, at vi mangler et samlingssted i Billund, hvor vi kan få livet til at syde, siger Jørn Erik Jensen.

Spørgeskemaundersøgelsen kan udfyldes på dette link.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Tyv på spil på Søndermarksvej

Billund Ugeavis

Behandlingsskolen Chrysalis

Billund Ugeavis

Så er det nu!

Annonce