Annonce
Billund Ugeavis

100 kunder på 15 minutter: Succesfuld åbning af Jem & Fix

Det var en stolt og glad butikschef, der tog imod kunderne. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Søndag morgen åbnede Jem & Fix første gang i Billund, og selvom det blev uden den helt store åbningsfest, var der stor tilstrømning af kunder.
Annonce

Billund: Søndag klokken 8 slog Jem og Fix dørene op til den splinternye butik på Sdr. Elkærvej, men allerede en halv time inden åbningen, ankom de første kunder og stod klar i den opstillede kø-leder.

- Jeg er en ældre mand, så jeg er vant til at stå tidligt op, sagde John Hansen fra Billund. Han var den første kunde i køen til byggemarkedet, der efterhånden blev længere og længere.

- Det glæder mig meget, at de er kommet til byen, for før tog jeg til Grindsted, hvis jeg skulle i Jem og Fix, sagde John Hansen, der var på jagt efter en regnvandstønde.

Det var ikke kun Billund-borgere, der ventede i køen. Kim Holst var for eksempel kørt fra Egtved for at besøge den nye butik.

- Jeg synes, der er åbnet rigtig meget i Billund her på det seneste, og det gør, at Billund er blevet mere nærliggende at køre til i stedet for Vejle eller Kolding, som vi har gjort førhen, sagde Kim Holst, der lige som John Hansen var på udkig efter ting til haven.

Klokken 8 stod over 40 mennesker i kø til Jem & Fix. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce

Forholdsregler taget

Da klokken slog 8, stod over 40 personer med kundevogne klar i køen, og da gitteret blev skubbet til side, blev kunderne lukket ind i butikken i hold på 50 personer ad gangen.

Tilkaldte vagter i dagens anledning og medarbejdere stod desuden klar til at hjælpe med at guide kunderne rundt i butikken.

For at få spredt kunderne så meget som muligt, minimere køen ved kassen og mindske risikoen for coronasmitte var der blandt andet opstillet to ude-kasser, så kunder også havde mulighed for at gå udenfor og betale for deres varer. De to ekstra kasser forventes at blive stående en uges tid endnu.

Jem & Fix i Billund består af en 800 kvadratmeter stor butik med en tilhørende 1.000 kvadratmeter stor udegård. I efteråret 2019 kom det første gang frem, at Jem og Fix ville komme til Billund, og i april offentliggjorde byggemarkedet datoen for, hvornår de ville åbne. Foruden Billund er der også et Jem og Fix byggemarked i Grindsted.

Annonce

Overvældet butikschef

Det var en både overvældet og glad butikschef, der tog imod kunderne ved indgangen.

- Jeg er så glad! Jeg frygtede virkelig, der ikke ville være nogen, sagde Mikkel Kjær, der er det nye byggemarkeds butikschef.

Frygten blev i den grad gjort til skamme, for et kvarter efter åbningen, havde de første 100 kunder været forbi byggemarkedet.

Mikkel Kjær selv havde været på arbejde siden klokken 4.30 for at gøre de sidste ting klar til åbningen.

- Jeg mødte ind sammen med to andre butikschefer i regionen. Jeg har ikke sovet særlig godt i nat, så jeg kunne lige så godt møde ind, fortalte den 31-årig butikschef fra Filskov.

De fleste af dagens medarbejdere var i den særlige anledning Jem & Fix-butikschefer fra flere steder i region Syddanmark.

- Det er en måde, hvorpå vi viser, at vi bakker op om hinanden, forklarede Mikkel Kjær, mens han glad så til, at stort set alle kunder, der gik ind i butikken, forlod byggemarkedet med en eller flere varer i vognen.

- Det er dejligt at se, at de 1.000 paller varer, man har sat ind i butikken, nu går den anden vej.

John Hansen fra Billund var byggemarkedets første kunde. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Kim Holst var kørt fra Egtved. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Der blev uddelt sprit og åbningsaviser. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Udenddørskassen blev gjort klar. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Foruden kasserne indenfor var opstillet to særlige udendørs-kasser. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Mikkel Kjær fra Filskov er 31 år og butikschef i Jem & Fix i Billund. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce