Annonce
Billund Ugeavis

2.000 mennesker så Den Kongelige Ballet i Anlægget

Den Kongelige Ballet besøgte 16. juni Billund med deres sommerturné. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Der var tætpakket med mennesker, da den Kongelige Sommerballet 2019 viste deres smukke, elegante og kraftfulde bevægelser.
Annonce

Billund: Med lethed og elegance gav 16 balletdansere fra Den Kongelige Ballet et lille indblik i denne særlige kunstart, de ellers kun viser frem på Gamle Scene i det Kongelige Teater.

Og der var stor interesse for begivenheden, som Billund Friluft havde arrangeret. Omkring 2000 mennesker var mødt op for at nyde halvanden times udpluk fra syv forskellige forestillinger.

- Vi vil gerne vise, at ballet ikke er så farlig fint, og jeg tror, at et arrangement som dette tager brodden af det, sagde balletmester ved Den Kongelige Ballet, Nikolaj Hübbe, inden forestillingen skulle til at begynde.

Det var dog ikke kun de professionelle, der var på scenen. Billund Balletskoles elever skulle også optræde.

- Jeg glæder mig, men jeg er også lidt nervøs, sagde Naja Dalgsgaard Christensen på 10 år. Hun så også frem til at få et tip eller to fra de professionelle dansere:

- Man kan helt sikkert lære noget af dem.

Billund Balletskoles underviser Paul Gordon præsenterede eleverne. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce

Besøg af en prismodtager

Publikum fik en bid af balletværker fra hver sin tidsalder. Der var for eksempel Napoli fra 1842, Kameliadamen fra 1978 og Askepot fra 2019. Sidstnævnte med balletdanserinde Ida Praetorius i hovedrollen. Ida vandt i begyndelsen af juni en Reumert-pris som Årets Danser på baggrund af netop sin præstation i Askepot på Det Kongelige Teater.

Under forestillingen kom danserne under et lille pres, da musikken pludselig røg sig en tur. Det slog dem dog ikke ud, og hurtigt kom der gang i musikken igen.

Da forestillingen var slut, rejste publikum sig op og hyldede danserne med stående bifald. Og så blev der selvfølgelig uddelt blomster -en rose af Lego, for vi var vel i Billund.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce