Annonce
Billund Ugeavis

2020 bød også på andet end corona i Billund

År 2020 bød på corona - og meget andet.
2020 vil for fremtiden blive husket som året, hvor verden igen fik en pandemi at føle. Coronavirus har haft store konsekvenser for både forretningsdrivende og private, men der blev også flere ting at juble over i år.
Annonce

Billund: Året lakker mod enden, og mange sidder måske med følelsen af, at 2020 har været et år, man godt kunne have undværet. Coronavirus har både direkte og inddirekte fyldt meget for langt de fleste mennesker, og i Billund har det blandt andet betydet fyringer i lufthavnen, Legoland og Lego House.

Men 2020 har også budt på meget andet end coronatest, mangel på turister, fyringer og hjemsendte skoleelever. Butiksåbninger, iværksættere og ildsjæle har hver og en sat lidt kulør på tilværelsen og givet os noget at se frem til eller glæde os over.

Januar

Sussi Kristensen, ejer af EK Lakering. Foto: Martin Ravn

Nina Junker med sin protese i januar 2020. Arkivfoto: Annett Bruhn

I januar arrangerede elever fra den internationale skole et velgørenhedsløb. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

Januar bød på kvinder med hver deres mission og vision.

Caroline Gunderlund viste stolt sit værksted frem, mens Nina Junker med et suk viste sin protese og drømte om atter at kunne gå.

Susi Kristensens drøm om at blive selvstændig gik derimod i opfyldelse, da hun overtog EK Larkering efter Erik Knudsen.

Og i slutningen af januar havde pigerne Isabella, Ella og Frida et håb om at samle penge ind gennem et velgørenhedsløb til fordel for Australien, hvor skovbrænde hærgede.

Februar

Cecilia Veggerby, tidligere forpagter af Vorbasse Kro. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Coronaen var stadig noget, der befandt sig på den anden side af jorden, så det var ikke virussets skyld, at reolloppemarkedet Loplet blev sat til salg, og at Michael Brogaard valgte at lukke Bryghuset og satse på mjødproduktion.

Til gengæld blev det også en måned, hvor tømmerhandlen Davidsen meldte en dato ud for åbningen af sin nye afdeling i Billund, og Cecilia Veggerby blev Vorbasse Kros nye forpagter.

Marts

Verdens første bryllup i Lego House. Foto: Kristina V. Skjoldborg

En zebrahaj kom til verden i marts i Legoland. Arkivfoto: Martin Ravn

Davidsen åbnede i marts. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

I midten af marts rullede coronaen så ind over os, men inden da blev det første bryllup nogensinde afholdt i Lego House. Shaun og Nicole sagde ja til hinanden blandt legoklodser, og Thomas Gullbæk sagde ja til Billund, da han annoncerede, at han ville åbne en gastropub i slutning af året på det nye butikstorv.

Da Danmark lukkede ned, viste borgerne i Billund, at de kan stå sammen i krisetider, og flere var klar til at hjælpe andre, som havde det svært under nedlukningen.

Og midt i det hele skete der en verdenssensation, da en zebrahaj blev udklækket i Legolands akvarium Atlantis.

April

Coronashow på Refborg Hotel og Spiseri. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Flere begivenheder og traditionsrige arrangementer blev aflyst i kølvandet på coronaen, men fantasien sætter ingen grænser, og der var både drive-in bio, drive-in banko for ikke at glemme det store coronashow, der blev sendt fra Refborg Hotel og Spiseri. Her blev der samlet penge ind til de hårdt ramte forretninger i Billund. 17 butikker fik hver tildelt 9.300 kroner.

Det var også i denne måned, at Jem og Fix meddelte datoen for sin åbning i Billund.

Maj

Karoline Burgdorf Jensen, Karoline Klausen, Albert Hulsrøj-Hansen og Jeppe Hvid-Jensen talte i maj om, hvordan det er at være ung i Billund. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

Lufthavnen fyrede omtrent hver tredje medarbejder, og Legoland udskød åbningen af parkens nye område, men til gengæld åbnede Jem og Fix som planlagt.

Og så satte Billund Ugeavis fokus på byens yngre borgere, for hvordan er det i grunden at være ung, i hvad der skulle være Børnenes Hovedstad?

Juni

Da Wow Park Billund åbnede kunne 0. klasse fra Lynghedeskolen i Grindsted, 4. klasse Den Internationale skole og journalisten fra Billund Ugeavis få en tur op i trætoppene. Foto: Jacob Schultz

Legolands åbning i 2020 i juni. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

Der har også været noget at juble over i 2020. I juni fik de lokale butikker doneret penge fra coronashowet. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Vinsmagning i juni i Billund. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

Juni blev en måned, hvor iværksætterlysten boblede ivrigt, og hvor byens attraktioner endelig kunne slå dørene op igen.

Billund fik sin fjerde store turistattraktion, da oplevelsesparken Wow Park åbnede, og Legoland slog også endelig dørene op til sæson 2020 med diverse coronarestriktioner.

Iværksætteren Victoria Dalgaard fra Vorbasse slog sig ned som professionel ansigtsmaler, Vinspecialisten og Bog & idé meddelte, de ville åbne på Butikstorvet til efteråret, og Jannie Bøgelund blev medejer af Roadhouse.

Og så afholdt Billund Handelsforening vandrende vinsmagning, hvor alle 225 billetter blev revet væk.

Juli

Countryaftenerne på Byens Plads var særdeles populære. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Morgenyoga i juli. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

På grund af corona var der ikke mange, der brugte sommerferien på at tage til udlandet. Men hvorfor også rejse ud, når man kan blive hjemme og stadig mærke en ægte stemning af sydens sol?

Sol blev der ikke meget af, men eventet Costa del Billund skabte liv og glade dage på Byens Plads med blandt andet countryaften hver torsdag, sandstrand, bio-aften, by-banko og fællessang.

August

Claus Madsen var en af dem, der medvirkede i Tv2 dokumentaren. Privatfoto

Lufthavnen var stadig i knæ, men meddelte, at juli trods alt blev bedre end forventet. Og apropos corona blev det offentliggjort, at en dokumentar om Billund under coronaens hærgen var på vej med blandt andet bedemand Claus Madsen og Torben Klovborg fra Refborg Hotel og Spiseri som medvirkende.

September

Kamilla Arildsen og Andreas Kronborg er de nye ejere af Stilbjerg Lystfiskersø. Foto: Jacob Schultz

Open by night i september. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

For første gang i årtier var der igen open by night i Billunds midte med musik og by-banko. Og for første gang i flere år kunne parret Andreas Kronborg og Kamilla Arildsen meddele, at de ville genåbne Stilbjerg Lystfiskersø.

Ikke kun fiskesøen fik ny ejer. Rema 1000 i Billund fik også en ny købmand, da  31-årig Michael Olesen overtog butikken efter sin bror Martin Olesen.

Oktober

Sprit og mundbind var klar, da Netto i Billund efter tre ugers renovering igen kunne åbne. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Butikstorvet åbnede sidst i oktober, og også Billund Ugeavis rykkede til byens nye område. Arkivfoto: Michael Damgaard Bruhn

Oktober blev den helt store måned for butiksåbninger, da Butikstorvet og alle dens forretningsdrivende for første gang kunne byde borgere velkommen til det splinternye område i byen.

Efter tre uger kunne også Netto genåbne til en butik "3.0" i nye smarte farver og nye muligheder for at betale for varerne.

Ikke alt åbnede. Den nye forpagter i Vorbasse, Cecilia Veggerby, måtte desværre kaste håndklædet i ringen og lukke Vorbasse Kro. Til gengæld fik Café S nye ejere, da Tunay Øzgen overtog spisestedet sammen med nevøen Ømer Øzgen.

November

Emil Kjeldbjerg er en af hjerteløberne i Billund. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Ny skoleskov blev plantet i november. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

Mørket havde for alvor sænket sig, og det var tid til at være kreativ. Billund Pigekantori lukkede læserne ind i deres verden, Anne-Marie Søgaard skiftede salget af tøj ud med blomster hos Blomstergalleriet, og Maiken Thomsen viste, hvad man også kan bruge perleplader til.

Det var også i denne måned, at BillundSkolen fik en ny skoleskov, og at Jette fra København sendte masser af kærlighed ud til Refborg Hotel, da de hjalp hende gennem hendes selvisolation i et Lalandia-sommerhus.

Det viste sig igen, at folk i Billund i den grad er seje til at hjælpe, særligt når det kommer til at melde sig som hjerteløbere og at kæmpe for flere hjertestartere.

December

Pyrus kiggede forbi til live-julefrokosten på Refborg Hotel. Foto: Kristina V. Skjoldborg

December er jul, og jul er hjerternes og gavernes fest, og Billund fik i den grad en gave, da Jesper Jensen kunne fortælle, at han vil åbne en skobutik i Billund.

December er også højtid for julefrokoster, men de blev mere eller mindre aflyst over hele landet. Det forhindrede ikke Jan Juul Hansen, Pernille Steffensen og Torben Klovborg at arrangere julefrokostunderholdning for hele kommunen transmitteret direkte fra Refborg Hotel og Spiseri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce