Annonce
Billund Ugeavis

26 forskellige nationaliteter gør rent på Hotel Legoland

Karen Hardrup (th) er supervisor i afdelingen 'house keeping'. Foto: André Thorup
Flere medarbejdere med udenlandsk baggrund påtager sig den vigtige opgave at gøre rent på Legolands overnatningssteder, men Karen Hardrup, der er supervisor i hotelrengøring, ville ønske, at særligt danske unge kunne få et andet syn på rengøringsfaget.
Annonce

Billund: Legoland er for mange forlystelser og udklædte medarbejdere. En af de afdelinger, der er knap så populære at søge ind til, er rengøringsafdelingen.

- Vi finder altid de medarbejdere, vi skal bruge, men det tager lidt længere tid. Det er ikke lige så hipt at være i rengøring, men det er rigtig vigtigt. Det er essentielt, at gæsterne møder en ren park, og at hotelgæsterne kommer til et hotelværelse, hvor lagnerne ligger så stramt, at man kan tabe en fem’er og gribe den igen, siger Jacob Clausen, der har ansvaret for rekruttering.

En af de personer, der på tæt hold mærker udfordringerne med at skaffe medarbejdere, er Karen Hardrup. Hun er supervisor for ’house keeping’ på Legolands tre overnatningssteder. House keeping er dem, der står for rengøring og klargøring af værelserne.

Karen Hardrup er fortrøstningsfuld i forhold til at få skaffet medarbejdere, for det plejer altid at lykkes for dem. Særligt medarbejdere med udenlandsk baggrund er interesseret i et arbejde i afdelingen.

- Vi har flere udenlandske studerende, som kommer til os. Jeg tror, det er, fordi det er et arbejde, de kan få til at hænge sammen med studierne, og så er det et godt springbræt til deres videre arbejdsliv i Danmark, fortæller Karen.

Annonce

Mange nationaliteter

I sæson 2019 havde Karen Hardrups afdeling 26 forskellige nationaliteter ansat.

- Vores uddannelsesmateriale er derfor altid på engelsk og dansk, og vores krav til medarbejderne er også, at de skal kunne tale enten dansk eller engelsk som minimum.

Med så mange nationaliteter og sprog sørger afdelingen også for, at medarbejderne møder hinanden på tværs.

- Vi blander medarbejderne, så de altid er på vagt med nogle forskellige kolleger. Det er blandet andet noget af det, der gør, at der er så godt et arbejdsmiljø, siger Karen Hardrup.

Der er i alt 150 medarbejdere i rengøringsafdelingen. Nogle af dem arbejder til hverdag, i weekenden eller måske kun om sommeren. Ud af de 150 vil der i den kommende sæson være cirka 70 medarbejdere, som er gengangere fra sæson 2019. I følge supervisoren har omkring 70 procent af medarbejderne en anden baggrund en dansk.

Annonce

Ønsker flere danske unge

Karen Hardrup vil rigtig gerne have flere unge ind i afdelingen, men mærker en afstandtagen til faget.

- Min oplevelse er, at danske unge i dag, i forhold til for ti år siden, ikke synes, det er fedt at fortælle, at man arbejder med rengøring. Så vil hellere sige, man sidder ved kassen i et supermarked, fortæller Karen, der mener, at der en misforståelse omkring rengøring som fag blandt de unge.

- Som medarbejder i rengøring viser du, at du kan tage ansvar. Det er din opgave, at der er rent, og du skal nå at få det gjort inden for et vis tidsrum, siger Karen Hardrup.

Derfor er det heller ikke hvem som helst, der kan få et arbejde i afdelingen.

- Du skal have gåpåmod og kunne vise, at du kan tage fat. Min oplevelse er, at det giver noget for de unge, der kan skrive på deres CV, at de i en sommer har påtaget sig den vigtige opgave at gøre rent på hotellet, siger Karen.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce