Annonce
Billund Ugeavis

27-årige Cecilia har overtaget Vorbasse Kro: - Her er der både saucer og sovser

Cecilia Veggerby er den nye forpagter af Vorbasse Kro. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Cecilia Veggerby er den nye forpagter af Vorbasse Kro, og hun vil gøre, hvad hun kan for at forene det traditionelle med det nye og moderne.
Annonce

Vorbasse: Hvis alt går som planlagt, vil Vorbasse Kro fra den 1. april åbne op for restauranten med 27-årige Cecilia Veggerby som kroens nye forpagter.

Krostuen vil åbne, så snart spiritusbevillingen er i hus, hvilket hun håber bliver inden udgangen af februar.

Når kroen igen åbner, skal den både repræsentere det traditionelle, og se fremad og være nytænkende.

- Her er både saucer og sovser. Der skal være noget for de lidt yngre, og traditionelle retter til de ældre, forklarer Cecilia.

Planen er både at have spisende gæster i restauranten, tilbyde takeaway, mad ud af huset og mulighed for selskaber. Åbningstiderne vil blive torsdag til søndag.

- Men er der nogen, som vil have mindesammenkost en tirsdag, skal vi nok finde ud af det, siger Cecilia.

Cecilia Veggerby

27 år.

Udannet tjener i 2017 fra Hotel Propellen.

Bor i Vandel.

Opvokset i Øster Lindet.

Forpagter af Vorbasse Kro.

Annonce

At være nutidig

Det er vigtigt for Cecilia Veggerby, at der bliver flere forskellige måder at benytte sig af kroen for at ramme så bredt et publikum som muligt.

- Tiden er inde for takeaway. Mange mennesker lever en travl hverdag, hvor de ikke har tiden til at lave mad, men vil gerne have mulighed for at købe et ordentlig måltid mad, forklarer hun.

Der arbejdes stadig på menukortet, så hvor mange og hvilke retter der tilbydes, må man vente med at se.

Foruden Cecilia Veggerby selv får hun også hjælp af sin mor Dorte Veggerby, sin far Flemming Veggerby, og vennen Glenn Sejrup. Der skal også ansættes en fuldtidskok til kroen.

Derudover har hun indgået en samarbejdsaftale med speedwaykøreren Sebastian Mortensen, der kører i 1. division for Vojens. Han vil bære kroens logo på noget af sit udstyr, og kroen stiller lokaler til rådighed for ham og hans sponsorer.

Annonce

Mad i krostuen

Så snart Cecilia Veggerby får sin spiritusbevilling, åbner hun krostuen, men det bliver i en helt ny form. Der må ikke længere ryges, men det er ikke det eneste, der kommer til at ske, hvis alt går som planlagt.

- Vi vil gerne tilbyde mad i krostuen, og det bliver for eksempel krogryde, biksemad eller stegt flæsk. Man kan kalde det håndværkerspise, fortæller Cecilia.

Krostuen får sit eget selvstændige menukort, der vil være mere enkelt end det i restauranten.

- Man kan sige, der bliver kælet mere for gæsterne i restauranten, men til gengæld kan du komme ind med dit håndværkertøj på i krostuen.

1. april håber Cecilia at kunne slå dørene op til Vorbasse Kro. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce

Events i fremtiden

En af Cecilia Veggerbys drømme for kroen er også at kunne arrangere diverse events.

- Der er ikke så mange spisesteder, der også laver events, så det vil være en måde for os at skille os ud, siger Cecilia.

Arrangementerne kunne være foredrag, træf med biler, temafester eller velgørenhedsarrangementer.

- Det kunne for eksempel være et træf med amerikanerbiler, som er gratis at komme til, og så sælger vi en pølse til dem, der kommer og kigger forbi, siger Cecilia, men understreger at hun i første omgang vil fokusere på at få kroen op at køre, inden hun begynder at planlægge diverse events.

Annonce

Fra frisør til forpagter

Cecilia Veggerby er vokset op i Øster Lindet mellem Jels og Gram. I dag bor hun i Vandel og arbejder som tjener på kroen "Kryb I Ly" nær Fredericia.

- Tirsdag stopper jeg på mit arbejde, siger Cecilia, som dermed beginder sig ud i rollen som forpagter.

Hun blev udlært som tjener i 2017 på Hotel Propellen, men tjenervejen var ikke den første sti, hun prøvede af tage. I første omgang ville hun nemlig være frisør.

- Jeg kunne ikke få mig en læreplads, så jeg talte med min studievejler om, hvad jeg så skulle. Jeg ville gerne have med mennesker at gøre, og så prøvede jeg at være tjener i Tarm, og det var bare det, jeg skulle.

Modsat tjenerfaget har tanken om at være selvstændig altid levet hos hende.

- Det ligger i bare i generne. Mine bedsteforældre på begge sider var selvstændige, min moster og mine kusiner har også været det. Det er det med at have udfordringer, jeg kan lide, og jo flere, jo bedre, siger Cecilia, der ser frem til at blive en del af lokalsamfundet i Vorbasse.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og møde folk, og jeg er sikker på, der nok skal blive støttet op om kroen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce