Annonce
Billund Ugeavis

5 tips: Bliv klædt på til Vorbasse Marked

Tager man bilen, er der god chance for at kunne parkere bilen på et af de mange parkeringsområder. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Annonce

I denne uge er der Vorbasse Marked, så her får du en lille lynguide til både transport, mad, underholdning, toiletfaciliteter og krejleri.

Af sted med bus, bil eller cykel

Så skal der pruttes om prisen. Arkivfoto: Chresten Bergh

Bil, bus eller måske på cykel til Vorbasse Marked?

Kommer du i bilen er der mange muligheder for at parkere den. Der findes rundt om markedspladsen 11 parkeringsområder, som har hver sin farve, og det koster 50 kroner at parkere. Husk farven, så bilen kan findes igen!

Gider man ikke bøvlet med parkering, er bussen selvfølgelig også en mulighed. Sydtrafik indsætter ekstra busser fra Brørup, Vejen, Billund, Grindsted og Vejle/Egtved til og fra Vorbasse Marked alle dagene. For første gang er det desuden muligt at købe en særlig "eventbillet" via Sydtrafiks app, så du kan køre til og fra markedet lige så meget, du har lyst. Billetten koster 75 kroner og gælder én dag, dog ikke fra Billund.

Vil du hellere tage cyklen, er det selvfølgelig også muligt. Parkér den eventuelt ved markedsinformationen.

Prut om prisen - men gør det listigt!

Kandis er bare ét af de mange bands, som optræder i år. Arkivfoto: André Torup.

Alt kan forhandles på Vorbasse Marked, så find din indre krejler frem.

Når du er ankommet, er det tid til at gå rundt på markedet og gøre sig en god handel. Ofte står der en pris på den pågældende vare, men se om den ikke skulle være forhandling. Virk ikke for ivrig, men tag det helt stille og roligt, også selvom det er den sjældne kop i mågestel, der vil gøre samlingen derhjemme komplet.

Mangel på kontanter? Intet problem. Der kan hæves penge i ølteltet og i den særlige Visa-Dankort-vogn. Bemærk, at der er gebyr på 10 kroner per hævning.

Desuden tager mange kræmmere mobilepay.

Gratis underholdning for store og små

Var det noget med mexikansk taco på markedet i år? En hotdog er selvfølgelig stadig en mulighed. Arkivfoto

Alle tre dage sker der ting og sager i både ølteltet, pubben og på udendørsscenen.

Gå ikke glip af Johnny Madsen om torsdagen, Kandis og Danser med Drenge om fredagen, Henning Stærk og Nikolaj og Piloterne om lørdagen for bare at nævne et par af de kunstnere, der optræder.

For de mindste er der Kalles Store Trommeshow og Gurli Gris på udendørsscenen. For de lidt større børn står den på e-sport i det store telt (det telt, der senere på dagen bliver omdannet til ølteltet).

Hotdog eller streetfood?

Alle toiletter bliver løbende gjort rene på markedet. Arkivfoto

Efter at have vandret, handlet, oset og krejlet vil den lille sult sandsynligvis begynde at melde sig. En god hotdog med det hele kan jo bare noget, men vil du gerne prøve noget andet, er der i år også streetfood fra hele verden at finde på markedet.

Hvad med for eksempel en taco fra den mexicanske bod, en samosa fra den indiske eller engelsk fish and chips?

Kommer man om morgenen, står Vorbasses bager klar med morgenkaffe og scrambled eggs.

Streetfood er at finde midt på pladsen mellem ølteltet og hestepladsen.

Hvad der kommer ind, skal også ud …

Heldigvis er der seks områder med toiletfaciliteter fordelt over hele markedspladsen. To steder er der desuden handicapfaciliteter.

Der bliver løbende gjort rent ved alle toiletter, men vil du være helt sikker på at sætte dig på et rent bræt, kan du for en skilling benytte dig af "VIP toiletterne" ved markedsinformationen, som oftere bliver gjort rent. Det er også muligt at købe klippekort til disse toiletter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce