Annonce
Billund Ugeavis

60-årige Erik Noer ønskede penge til velgørenhed i stedet for gaver til sig selv

Erik Noer kunne i slutningen af maj fejre sin 60 års fødselsdag. Foto: Kristina V. Skjoldborg
For Erik Noer skulle hans runde fødselsdag ikke kun handle om gaver til sig selv, men også at give noget igen til de mennesker ude i verden, der har det svært.
Annonce

Billund: Han er tidligere pilot, nu fotograf og ejer af Lillevang Apartments. Erik Noer, fejrede i januar sin 60-års fødsesdag for familien. I slutningen af maj fejrede han endnu en gang sin fødselsdag over to omgange. Først for 80 venner og dernæst de 45 venner fra Billund Rotary Klub.

Og ønskelisten til medlemmerne fra Rotary var lidt speciel. I stedet for gaver til sig selv ønskede han penge, der skulle gå til velgørenhed.

- Jeg synes, vi har nok, og vi mangler ikke noget, forklarer Erik.

I alt blev der samlet 8.600 kroner ind fra de omkring 45 gæster.

Jeg synes, vi har nok, og vi mangler ikke noget

Erik Noer

Annonce

Penge til Rotary

I ni år har Erik været medlem af Rotary i Billund, og de 8.600 kroner, der blev indsamlet, skal gå til Rotarys internationale afdeling, der har et samarbejde med den humanitære organisation "Shelterbox", som hjælper ofrer for katastrofer i udlandet.

- Pengene bliver sendt af sted inden så længe, forsikrer Erik Noer.

Selvom han for nylig fejrede sin fødselsdag, er det fire måneder efter, han ifølge sin dåbsattest fyldte år.

- Jeg har fødselsdag i januar, men jeg ville først fejre det, når vejret var godt, siger Erik med et smil.

Annonce

Ulykke ændrede alt

I begyndelsen af 1990'erne kom Erik Noer ud for en alvorlig bilulykke på Azorerne, der nær havde kostet ham livet. Inden da, var han uddannet som jagerpilot og fløj bagefter som pilot med passagerer over Atlanten, men kraniebrud og hjernerystelse med senfølger satte en stopper for flyvningen.

- Der gik et par år, før jeg fandt ud af, hvilken vej jeg så skulle, fortæller Erik.

Gården på Lillevang blev hans redning. Et større renoveringsarbejde begyndte, og Erik tog en uddannelse som Mediegrafiker. I dag er der ferielejligheder på gården, og Erik har indrettet en del af sit hjem til fotostudie.

- Jeg har fået mere tid til at gøre noget for andre. Da jeg fløj, var jeg meget ude, og når jeg var hjemme, havde jeg fokus på familien, men nu har jeg også tid til det frivillige.

Foruden sit arbejde i Billund Rotary Klub, hvor han blandt andet er kasserer, var Erik Noer også aktiv i forbindelse med Folkekirkens Nødhjælps Landsindsamling i marts 2019.

- Jeg ser sådan på det, at de, der har muligheden, har også forpligtelsen til at hjælpe og gøre en forskel for andre, forklarer Erik Noer.

Erik Noer

60 år

Fotograf og ejer af Norlysfoto og Lillevang Apartments

Medlem af Billund Rotary Klub

Gift med byrådsmedlem Klara Lyskjær Noer

Har tre voksne børn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce