Annonce
Billund Ugeavis

75-årige Mogens inviterede ugeavisen til online-yoga: - Skal vi ikke bare sige, jeg også har problemer med knæet?

Yoga er svært, når man ikke er vant til det. Foto: Jacob Schultz
Flere centre tilbyder i øjeblikket onlinetræning. Mogens Bennebo er en af de motionister, der er hoppet med på den virtuelle træning, og ugeavisens journalist fik lov til at tage del i dagens yogasession. Trods stor aldersforskel var forskellen i smidighed lille.

Billund: Klokken nærmer sig 9.00, og 75-årige Mogens Bennebo ruller måtten ud og tænder mac'en. Det er tid til dagens onlinetræning, og denne formiddag er det yoga.

- Onlinetræning er slet ikke så dårligt, for jeg synes, jeg får en del ud af det, siger han.

I behørig afstand til Mogens og med mundbind for ansigtet ruller jeg min egen måtte ud for at deltage i min første online yogasession.

Jeg har prøvet yoga før, så det er ikke helt ukendt land, jeg træder ind i, men ærligt, så har denne motionsform med stillinger som "hunden", "krigeren to" og "babykobra" aldrig sagt mig det store.

Mogens Bennebo, derimod, har dyrket yoga længe. Før coronaens indtog var han en del af et særligt yogahold for mænd i fitnesscentret Falck Healthcare på Åstvej.

- Når man er 75, så bliver man lidt stiv i det, og jeg synes, yoga gør noget godt for kroppen og gør mig mere smidig, fortæller han.

Mogens finder linket til træningen og straks starter video- og mødetjenesten "teams" op. En tom sal kommer til syne på skærmen, hvor en blå måtte ligger klar på gulvet.

Annonce

Bedre end ingenting

Før coronanen kom Mogens mellem tre og fire gange i fitnesscentret for at styrketræne. Nu deltager han på centrets forskellige onlinehold i stedet.Selvom man ikke er så motiveret til selv at træne, så skal man fokusere på, at man får udrettet noget og den velvære, man kommer til at føle bagefter

Mogens Bennebo, pensionist- Det er jo ikke styrketræning, men det er bedre end ingenting, siger han og viser ugeprogrammet.

Computeren gøres klar. Foto: Jacob Schultz

Udover yoga er der blandt andet også pilates og "hiit", som er træning ved høj intensitet. Mogens træner på minimum et hold om dagen.

Instruktøren kommer til syne, og træningen skal til at begynde. Vi starter ud med at stå med spredte ben og hænderne samlet foran brystet. Det er en god og nem start.

I hjørnet ses initialerne på de andre deltagere. Foto: Jacob Schultz

- Kan det ikke være svært somme tider at finde motivationen til onlinetræning? spørger jeg Mogens. Der er trods alt ikke langt fra computeren til sofaen.

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg har det der drive, men sådan tror jeg, at jeg er skruet sammen, svarer han.

Før han blev pensionist, var han i mange år speditør med ansvar for udenlandske kunder. Der har altid været fart på tilværelsen, og han rejser meget.

Annonce

Tænk på velværet

Mogens har dog et råd til sådan en udisciplineret begynder inden for hjemmetræning som mig.

- Selvom man ikke er så motiveret til selv at træne, så skal man fokusere på, at man får udrettet noget og det velvære, man kommer til at føle bagefter.

Velværet er på nuværende tidspunkt langt væk, for vi skal til at stå med strakte ben og røre gulvet. Jeg er noget yngre end Mogens, men jeg når ikke meget længere ned til gulvet end han.

Der er langt ned! Foto: Jacob Schultz

Mogens fortæller, han på mange måder får mere ud af denne form for træning. Hvor jeg nok ville se mit snit til at holde en ekstra pause her og der, da ingen holder øje, gør han det modsatte.

- Jeg går mere til den herhjemme, fordi der er ro, og jeg begynder ikke at fokusere på ham ved siden af, fortæller han.

Mogens Bennebo er 75 år og tidligere speditør. Foto: Jacob Schultz

Vi skal ned på gulvet, strække det ene ben bagud og bøje os forover ud over knæet.

- Den her har jeg lidt vanskeligt ved på grund af knæet, siger han.

- Skal vi ikke bare sige, jeg også har problemer med knæet? spørger jeg retorisk, mens jeg kæmper for ikke at vælte til siden.

Annonce

Mangler det sociale

Der er udfald på forbindelsen, men så kan man da holde en "lovlig" pause. Efter nogle sekunder er billedet tilbage, og instruktøren er i gang med en ny øvelse.

Træningen foregår altid på stuegulvet Foto: Jacob Schultz

Udfald sker der ikke på en normal holdtræning, hvor man fysisk mødes, men det er nu alligevel til at leve med. Dét, som er sværere at vænne sig til, er fraværet af andre mennesker.

- Jeg mangler alligevel det sociale, for jeg vil rigtig gerne snakke, siger Mogens, og jeg er helt med på, hvad han mener.

Så går vi ned i "gudindestillingen". Foto: Jacob Schultz

Til holdtræning er der også en glæde ved at mødes med andre, men nu er deltagerne reduceret til initialer på en skærm.

Stræææk! Foto: Jacob Schultz

- Skal du tilbage til centret, når det åbner igen? spørger jeg.

- Ja, det skal jeg, 100 procent! lyder det prompte fra Mogens.

Timen nærmer sig sin slutning, og vi gør klar til at lægge os ned på måtten og slappe helt af som den sidste del af yogatimen.

Mogens kender de fleste af yogastillinger, der bruges i denne træningstime. Foto: Jacob Schultz

- Der er yoga igen klokken 16, du kommer bare, siger han med smilende øjne bag mundbindet. Jeg takker pænt nej, selvom det er fristende, for med Mogens har yoga aldrig været sjovere.

Godt yogatræningen udføres indendørs. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce