Annonce
Billund Ugeavis

Priserne stiger voldsomt: Alle rideklubbens bokse er fyldt med heste og ponyer, og Allan er altid klar til at købe én til

Allan Blomgreen med en fireårig hoppe, der skal tilrides for en kunde. Foto: Lise Nørgaard
50-årige Allan Blomgreen, der bor ved Vejle, har været berider i Billund Sportsrideklub siden november 2007. En sportsrideklub, der lige nu på alle måder er i fuldt sving. For heste og ponyer er på mere end én måde i høj kurs.

Billund/Vejle: Som berider er der altid nok at se til, men lige nu er der virkelig fart over feltet for 50-årige Allan Blomgreen, der har været ansat i Billund Sportsrideklub siden november 2007.

Efter en anderledes tid med corona er der nu travlt over hele linjen igen - med elevskolen og heste, der skal tilrides eller i ridning.

- Hele rideskolen lukkede under corona, men til gengæld fik vi lidt flere heste i ridning, så på den måde var vi heldige, forklarer Allan Blomgreen, der atter har fuldtalligt personale på fem personer i alt, og det er der brug for, for der er travlt - og det skal der også være efter et mindre underskud på 140.000 kroner i 2020 ifølge Allan Blomgreen.

Annonce

Vi formåede at stå imod corona og komme godt igennem perioden, men i år skal blive et godt år.

Allan Blomgreen, berider

- Så det skal blive et godt år i år, og der skal penge i kassen, men det har været muligt for os at klare det, fortæller Allan Blomgreen, der, samtidig med, at der strømmer heste til huset for at komme i ridning og tilridning, oplever stor mangel på heste og elevheste.

Priser på ponyer og heste er steget meget

- Mange små hesteavlere og virksomheder, der havde med heste at gøre, lukkede ned omkring 2008, fordi Skat var hårde ved dem, og det har givet en kæmpe mangel på heste med et godt temperament, og det har betydet, at mange mindre ridesteder og klubber har måttet give op, forklarer Allan Blomgreen, der må tage buffer-bokse i brug for at få plads til alle heste.

Allan Blomgreen tilbringer en stor del af sin tid på hesteryg. Også når han skal klare praktiske telefonopkald, foregår det ofte fra hesteryg. Så er der tid til det hele. Foto: Lise Nørgaard

- Vi har nogle stævnebokse, som vi normalt ikke bruger, men dem tager vi i brug nu, siger Allan Blomgreen.

Hører han alligevel om en hest til salg, så køber han den.

- Jeg har kontakt til en del hestehandlere og blev ringet op forleden af én, der havde en pony. Han ringede til mig ved 15-tiden, og vi tog ud for at se på den ved 19.30-tiden, men der var den blevet solgt, fortæller Allan Blomgreen, der oplever, at ponyer, der tidligere kostede 15.000-20.000 nu er steget til mellem 50.000 og 75.000 kroner.

En almindelig god damehest med et godt temperament begynder ved 150.000 kroner, vurderer Allan Blomgreen, der også har mange, der gerne vil have med heste at gøre og lære at ride.

Annonce

Fik en rigtig god hest

- Cirka 10 procent af vores elevskole kommer fra den internationale skole, som har hørt om os. Mange har ingen erfaring med dyr i forvejen, så der er brug for ekstra hjælp i stalden, fortæller Allan Blomgreen.

Han oplever, at der er god opbakning til klubben, og at frivilligheden igen er begyndt at blomstre:

- Der har været en periode, hvor det var de få, der trak læsset, men nu begynder der igen at være en god, sund kultur omkring afholdelse af stævner og lignende, fortæller Allan Blomgreen, der er vokset op i en lille by mellem Ribe og Rødding.

Hans far drev maskinstation og købte et par ponyer.

- Jeg gik både til fodbold og håndbold, for det var det, man kunne gå til dengang derude, men så begyndte vi også at ride, og min mor kom med i rideklubben, fortæller Allan Blomgreen, der siden fik købt en rigtig god hest hos en avler i Sønderjylland, og det blev startskuddet til livet som berider og afkommet fra dengang er de heste, som Allan rider i dag.

Allan Blomgreen har hestene som sin livsstil. Der er heste på programmet stort set hver dag, og han deler sit arbejde, som også er hans interesse, med sin familie. Foto: Lise Nørgaard

Han har 12 heste, hvoraf han låner nogle af dem gavmildt ud til sine beriderelever.

- Når heste er så dyre, så kan det være svært at have råd til hest, og så vil jeg gerne stille dem til rådighed, fortæller Allan Blomgreen, der bor nord for Vejle på en gård med sin kæreste, der også interesserer sig for heste, og deres lille datter på 2 1/2 år, der så småt også er begyndt at sidde på hesteryg.

- Heste er mit liv og en livsstil. Det betyder, at jeg møder klokken 7.30 og går hjem klokken 18-19 eller 20 stykker fire dage om ugen, og så er der forskellige ridestævner i weekenderne, siger Allan Blomgreen, der understreger, at den livsstil kun kan lade sig gøre ved at have "den perfekte kæreste" og gode svigerforældre, der er klar til at hjælpe til.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lego-bog oplever stor international interesse

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

René Ringive fejrer 25-års jubilæum i Legoland

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Billund Ugeavis

Lasse Østerbro fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Traditionsrig julekoncert genoptages i ny udformning

Billund Ugeavis

Byens sidste pølsevogn kan blive på sin plads: - Det har lidt været en storm i et glas vand

Billund Ugeavis

Det Flyvende Teater får kunststøtte

Billund Ugeavis

75-årige Else Marie har været au pair i Schweiz, afdelingsleder i rejsebranchen og formand i kirken: - Når jeg siger ja til noget, så arbejder jeg seriøst med det, for det synes jeg, man skylder

Billund Ugeavis

Lalandia Rødby har en biograf: Derfor kommer det store filmlærred ikke til Billund

Billund Ugeavis

Højlagerets holdspiller fejrer jubilæum

Billund Ugeavis

Børnenes hovedstad holder 10 års fødselsdag sammen med en royal gæst

Billund Ugeavis

Per Nyhus vil spørge ind til pølsevognens skæbne i Billund: - Dem, der kender mig, ved, at jeg godt kan lide at komme i en pølsevogn

Billund Ugeavis

Julebankospillet er tilbage på biblioteket

Billund Ugeavis

Den sidste pølsevogn i stor turistby er lukningstruet: - Jeg synes, der også skal være plads den lille mand

Billund Ugeavis

Tak for valget - det forpligter

Billund Ugeavis

Harpiks på halgulv giver håndboldspillere alvorlige skader: - Det store spørgsmål er, om der bliver gjort rent nok til at kunne spille håndbold forsvarligt

Billund Ugeavis

Efter valget: Så blev der stille...

Billund Ugeavis

Med udviklingen ved Travbanen befinder vi os i et krydsfelt

Billund Ugeavis

Claus Horsbøl Jørgensen fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Se de mange billeder fra juleoptoget 2021: Heste, brandbiler og en julemand, der opfordrede den kommende borgmester til træfældning

Billund Ugeavis

Wow Park vinder børnekulturpris for andet år i træk

Billund Ugeavis

Digital drivkraft fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Mette elsker at være kreativ blandt bamser

Annonce