Annonce
Billund Ugeavis

Ansigtsmalerinden Victoria tryller børn om til dyr og enhjørninger

Victoria Dalgaard maler primært børn, men har voksne lyst til at få et motiv i ansigtet, er hun frisk på det. Foto: Privat
Victoria Dalgaard, ejer af virksomheden "Ansigtsmalerin Victoria", tager til både private og offentlige begivenheder og forvandler børn til dyr, fantasivæsner eller populære tv-figurer.
Annonce

Vorbasse: Interessen for ansigtsmaling kom pludseligt til Victoria Dalgaard. Hun er uddannet lærer og var på tur med sin klasse til Aarhus, da hun så ansigtsmalere, som stod på gaden og malede nogle børn.

Victoria Dalgaard, ejer af Ansigtsmalerin Victoria. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Jeg blev meget fascineret af det, de lavede, så jeg bestilte hurtigt efter mit første sæt og prøvede det på mig selv, siger Victoria Dalgaard.

Selvom interessen for at male børns ansigter om til farvestrålende enhjørninger eller tigre kom til hende i løbet af et øjeblik, har makeup, indretning og æstetik dog altid interesseret den 28-årige lærer, der oprindelig kommer fra Østrig, og har boet i Danmark siden 2013.

- Jeg har altid elsket makeup, og hvordan man kan bruge det til at fremhæve ansigtet på specifikke måder, siger hun.

I begyndelsen af 2019 startede hun så småt sin virksomhed ”Ansigtsmalerin Victoria” op ved siden af sit arbejde som lærer på Den Internationale Skole i Billund. Hun har blandt andet været hyret til børnefødselsdage og har malet børn i shoppingcentret Broen i Esbjerg.

Victoria Dalgaard

Ejer virksomheden Ansigtsmalerin Victoria

Maler motiver i ansigtet og tilbyder også glittertatoveringer

Kan bookes til private og offentlige arrangementer

Bor i Vorbasse med sin mand Martin og deres to drenge på 0 og 3 år

Er uddannet lærer

Kommer oprindeligt fra Østrig

Har boet i Danmark siden 2013

Læs mere om Ansigtsmalerin Victoria på: ansigtsmalerin.dk

Annonce

Enhjørninger

Med to små børn og en coronavirus florerende har det stået stille med virksomheden, men nu er hun klar til at fokusere mere på sin hobbyvirksomhed og har netop åbnet op for bookinger på sin side.

Kufferten er pakket med gode sager. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Hun kan bookes til alle arrangementer, hvor der er børn. Hun laver forskellige motiver i ansigtet, der vaskes af om aftenen, og tilbyder også glitter-tatoveringer, der kan holde i op til syv dage.

- Jeg ved, at flere steder i udlandet er det normalt at booke en ansigtsmaler til for eksempel bryllupper, hvis der er børn til stede, fortæller hun. Indtil videre har det dog været børnefødselsdage, hun er blevet booket til.


Det er vigtigt for mig, at forældrene er trygge ved at lade deres børn blive malet af mig

Victoria Dalgaard, ejer af Ansigtsmalerin Victoria


Når Victoria ankommer til en fødselsdag med sin kuffert med maling og pensler, har hun tegninger med, som børnene kan vælge ud fra. Skal det være detaljerede motiver, tager det mellem seks og otte minutter at male et barn, mens de mindre motiver kan klares på to til tre minutter.

- Pigerne vil rigtig gerne være enhjørninger, mens drengene er glade for dyremotiver, men jeg kan også mærke, hvad det er, der er populært i fjernsynet, for det vil de også gerne være, forklarer hun.

Indtil nu har Victoria for det meste kun malet børn, men hun udelukker ikke, at hun også kan hyres til et arrangement med voksne.

- Har man lyst til at blive malet som voksen, er jeg frisk på det, for dem man kan også lave noget flot til.

Annonce

Corona og hygiejne

Indtil videre nu er det stille i bookingsystemet, og med coronakrisen bekymrer det da også Victoria Dalgaard, hvordan fremtiden bliver, og om forældre vil lade deres børn blive malet. Hun har dog altid taget sine forholdsregler i forhold til hygiejne.

- Det er vigtigt for mig, at forældrene er trygge ved at lade deres børn blive malet af mig, og derfor har mine hygiejnestandarder altid været høje. Lige siden jeg begyndte på ansigtsmaling, har jeg udelukkende anvendt produkter, der er af høj standard og uden parabener og parfumer. Jeg har også kun brugt én svamp per barn og altid renset mine pensler. Nu har jeg så også et mundbind og håndsprit med mig, forklarer hun.

Mundbind og håndsprit er blevet en fast del af kittet. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Der findes ingen uddannelse til at blive ansigtsmaler, men der findes kurser hos anerkendte ansigtsmalere inden for branchen, og Victoria er netop i gang med et onlinekursus.

- Jeg lærer både om teorien bag ved ansigtsmaling, farveteorien, teoretisk viden og forskellige teknikker, siger hun.

Annonce

Fremtiden

Indtil videre er Victoria Dalgaards virksomhed stadig en bibeskæftigelse ved siden af hendes arbejde som lærer.

- Jeg er ikke en karrierekvinde, det kan være det bliver, når børnene er ældre, men lige nu, så tager jeg det, som det kommer. Som iværksætter vil jeg gerne gøre tingene selv, men der er mange praktiske ting, man skal sætte sig ind, siger ansigtsmaleren, der selv har fået opbygget sin hjemmeside.

Heldigvis er der fuld opbakning fra familien derhjemme, og niecerne og nevøerne må af og til lægge ansigt til nye motiver – det vil hendes treårige søn nemlig ikke.

- Min ældste synes, det er meget sjovt, at jeg maler ansigter, men han vil ikke selv males, siger Victoria Dalgaard.

Victoria Dalgaard kommer oprindelig fra Østrig, men bor nu i Vorbasse. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

Billund Ugeavis

Til fællessang i regnvejr

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce