Annonce
Billund Ugeavis

Bøjsø døre & vinduer ser frem til at forbedre indeklimaet på de danske skoler

Erhvervsakademiet Copenhagen Business har fået nye vinduer fra virksomheden i Vorbasse. PR-foto
Regeringen har som følge af coronakrisen afskaffet det kommunale anlægsloft, og det betyder, at mange ekstraordinære byggeprojekter nu bliver igangsat i landets kommuner. Hos Bøjsø døre & vinduer ser man frem til at tage del i projekterne.
Annonce

Vorbasse: Anlægsloftet er afskaffet i 2020, og det betyder, at bygge- og anlægsinvesteringerne i kommunerne kan fremrykkes for op til 2,5 milliarder kroner.

Det er udmeldinger, der i høj grad vækker glæde hos vinduesproducenten Bøjsø døre & vinduer i Vorbasse, der i mere end 45 år har arbejdet med energi- og indeklimaoptimering i fredede og bevaringsværdige bygninger i både offentlig og privat regi. Det betyder nemlig ikke alene en stigende efterspørgsel på deres produkter, men også at lærer og elever nu kan få de indeklimaforhold, der er nødvendige for en optimal læringsproces.

- Det er adskillige gange blevet fastslået, at indeklimaet har stor indflydelse på både sundhed og indlæringsevne, senest i en ny undersøgelse fra DTU, som viser, at et forbedret indeklima er lig med fremgang i elevers præstation. Derfor er det også glædeligt, at kommunerne nu får en oplagt mulighed for at foretage de nødvendige investeringer i landets skolers vedligehold og udvikling, forklarer Bøjsø døre & vinduers direktør, Lasse Sørensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Udskiftning i København

En af de skoler, Bøjsø døre & Vinduer fornyeligt har leveret nye vinduer til, er Erhvervsakademiet Copenhagen Business i København. Den bevaringsværdige bygning fra 1940 i det centrale København fik udskiftet alle bygningens cirka 100 vinduer, som efterhånden var nedslidte og udtjente:

- Vi besluttede at udskifte de mange vinduer, dels så vi kunne opnå en energibesparelse, og dels så skolens elever og lærer kunne få et bedre undervisningsmiljø. Nogle af lokalerne blev nemlig meget ophedet om sommeren, mens der også var træk og kuldenedfald fra vinduerne om vinteren. I den forbindelse faldt valget på Bøjsø, da de havde produktion i Danmark og samtidig kunne levere en løsning, der matchede bygningens oprindelige udtryk, fortæller projekterings- og tilbudschef Simon Hørup hos Jeudan Projekt & Service, der var bygherre på projektet.

De gamle forsatsvinduer med enkeltlagsglas blev udskiftet med nye energioptimerede koblede vinduer, som skulle sikre bedre luftkvalitet, lysindfald og ventilationsmuligheder. Foruden indeklima var udtrykket også et vigtigt parameter i renoveringsarbejdet. Den gamle bygning er nemlig i høj grad bevaringsværdig, og derfor var det vigtigt, at vinduerne blev udskiftet med respekt for det oprindelige, så skolen kunne bevare sit charmerende udtryk.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce