Annonce
Billund Ugeavis

Børge ejer Billunds "hemmelige" attraktion

Børge ved indgangen til sit Miniland, han startede for 20 år siden. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Ude på landet på Puggaardsvej ligger "Miniland" -en udstilling med 40 træhuse, som 80-årige Børge Sørensen selv har skabt.
Annonce

Billund: Lidt uden for Billund ligger Sandgaarden - et Bed & Breakfast omgivet af den frodigste have med blomster, træer, buske og små stier, der fører én hen til små hyggelige kroge. Her bor Børge og Lis Sørensen. Foruden den skønne have, som parret selv passer, har Børge lavet sit eget "Miniland", som han kalder det. Rundt omkring har han udstillet små træhuse, han selv har bygget, og hvert et hus har sin egen historie knyttet til Børges liv.

- Det startede med, at jeg for 20 år siden byggede mit barndomshjem hen over en vinter, og så greb det om sig, siger Børge, der for nylig kunne fejre sin 80-års fødselsdag.

Det var en rigtig bondegårdsferie, og vi har haft gæster fra hele verden

Børge Sørensen

Annonce

Turister og selskaber

I dag har Børge 40 små og større huse, fordelt rundt omkring i den ene af parrets haver - de har nemlig flere. Foruden sit eget barndomshjem har han også lavet Lis' barndomshjem, der hvor de blev gift, det hus, hvor Børge i sin tid var fodermester og mange flere. Han producerer dog ikke længere nye huse.

- Nu vil jeg holde dem, jeg allerede har lavet, vedlige, forklarer Børge.

Med de mange huse er Miniland blevet til en udstilling, som selskaber og turister af og til kommer forbi for at se.

- Så viser jeg dem rundt og fortæller om husene, forklarer Børge, der giver rundvisninger til alle, som skulle være interesserede.

- Vi tager 20-25 kroner, og så får man også en kop kaffe.

Annonce

Fra landbrug til turister

Børge og Lis Sørensen har boet på Sandgården siden 1964. Dengang var det en gammeldags bondegård med køer, grise, korn og kartofler.

- Vi havde alt, fortæller Børge.

I 1970'erne udvidede de forretningen, så det også indebar et bed & breakfast.

- Turisterne fik en rigtig bondegårdsferie, og vi har haft gæster fra Europa til Afrika, Mellemøsten og Asien, siger Børge og tilføjer, at de har regnet sig frem til 40 forskellige lande.

Parret stoppede med landbruget for 20 år siden og trapper lige så stille ned med at de overnattende turister. Det meste af deres jord har de lejet ud, men de har stadig 1 hektar, som særligt Lis nyder at passe.

- Jeg plejer at sige, at hun ligger vandret det meste af tiden, siger Børge med et smil. Han og Lis kan i år fejre 60 års ægteskab.

Børge Sørensen og Miniland

Børge Sørensens er 80 år

Er gift med Lis Sørensen

Ejer Sandgaarden B&B

Har lavet sit eget "miniland" bestående af 40 træhuse, der har en historie knyttet til Børges liv

Det koster mellem 20 og 25 kr. at se Børges Miniland.

Kontaktoplysninger kan findes på: sandgaarden-billund.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce