Annonce
Billund Ugeavis

Børnene i Klatretræet har lært om affald

Børnene i Klatretræet i Billund har i uge 15 haft fokus på affald. Privatfoto.
Der er blevet samlet affald i naturen og snakket om, hvorfor det er en dårlig idé at smide affaldet fra sig.

Billund: I uge 15 holdt Danmarks Naturfredningsforening den årlige affaldsindsamling for skoler og institutioner. Dette gode initiativ er børnehaven Klatretræet i Billund en del af. Hele ugen har børn og voksne snakket om affald i naturen og været ude og samle det op i nærmiljøet.

Der er blevet snakket om, at det jo heller ikke er godt for dyrene, når vi smider affald i naturen, da de måske tror det er mad og kommer til skade.

I løbet af ugen har vi også snakket om, hvor længe affaldet faktisk bliver liggende i naturen. Dåser og plastikflakser bliver f.eks. liggende i op til 500 år.

Annonce

De forskellige grupper har på skift været på tur i nærområdet og samle affald med sække, handsker, affaldstænger og sprit. Børnene fortæller bl.a.

”Det var sjovt”

”vi fandt mange dåser – min far drikker også sådan en dåseøl”

”vi fandt mange mundbind”

Børnene har blandt andet været ude i naturen for at samle affald. Privatfoto

”ad der var også tyggegummi”

”mennesker kan ikke finde skraldespanden”

Efter vores ture har vi snakket om, at affaldet selvfølgelig skal i skraldespanden, men vi har også snakket om, at man skal huske at sortere affaldet, så det kommer i den rigtige skraldespand, og vi derfor kan genbruge noget affald. Vi fandt også mange poser med hundelorte – børnene synes faktisk, at det er lidt ulækkert, at folk ikke selv kan komme dem i skralde spanden.

Det har været en rigtig god uge, som er med til at gøre både børn og voksne bevidste om, at vi skal huske at komme affaldet i skraldespanden. Og så elsker børn bare at hjælpe, og de synes at det har været meget sjovt at bruge de nyindkøbte tænger til at samle affaldet op med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Annonce