Annonce
Billund Ugeavis

Børnenes hovedstad fik sin fødselsdagsgave: - Det har potentiale til at blive et vartegn for Billund

De fem skulpturer, som er placeret langs åen ved Skolevej over for Billund Plejecenter, er ikke udelukkende til at kigge på. De er også beregnet til at kravle på. Foto: Alex Hermann.
Fem nye skulpturer langs Skolevej i Billund er Kirkbis gave til Billund i anledningen af, at visionen om at gøre Billund til børnenes hovedstad i år fylder 10 år. Skulpturerne blev afsløret fredag.

Billund: Det er efterhånden 10 år siden, at Billund Kommune og Lego Fonden fødte idéen om, at Billund skulle være børnenes hovedstad. Til en rund fødselsdag hører naturligvis en gave, og fredag eftermiddag modtog Billund sin fødselsdagsgave: Fem skulpturer, der har til formål at minde både børn og voksne om glæden ved at lege.

Det er Kirkbi A/S, der har foræret skulpturerne, som står placeret langs Skolevej over for Billund Plejecenter, til byen.

- Skulpturerne er skabt sammen med børn og vil forhåbentlig være til glæde og inspiration for alle i Billund, sagde Kirkbi-ejer Kjeld Kirk Kristiansen i forbindelse med indvielsen.

Annonce

Marmor frem for beton

De fem skulpturer er skabt i samarbejde med 121 børn, der ved hjælp af legoklodser er kommet med deres bud på, hvordan skulpturerne kunne se ud. Til slut har gruppen Superflex ud fra børnenes idéer kreeret skulpturerne.

- Det begyndte med en idé om at lave én skulptur. Nu står der fem. Det begyndte med en idé om at lave dem i beton, men hvor er jeg glad for, at I tog til Portugal og fandt noget marmor, sagde Kjeld Kirk Kristiansen direkte henvendt til kunstnergruppen og tilføjede straks, hvorfor han er glad for, at der til slut blev valgt marmor som materiale:

- Legen er uendelig, og det meste beton nedbrydes allerede i løbet af 100 år. Marmor forgår aldrig.

Om skulpturerne

  • De fem enkeltstående skulpturer udgør tilsammen ”Den Voksne Legeplads” – et nyt sted, børn har skabt for at få voksne til at lege mere.
  • Skulpturerne er skåret i grove blokke af lyserødt marmor fra Portugal. Den rå og upolerede sammensætning af blokkene skal opfordre til leg. I modsætning til meget andet kunst må man meget gerne klatre på, lege på og røre ved skulpturerne.
  • Værket er tænkt i tre dele. Skulpturerne, den landskabelige placering over og delvist under jordoverfladen og legekontrakten, der er indgraveret i blokkene.
  • Skulpturerne er en fødselsdagsgave fra Kirkbi i anledning af Billunds 10-års fødselsdag som Børnenes Hovedstad.

En del af værket er en legekontrakt, som er indgraveret i de fem skulpturer. Den forpligter de voksne til for en stund at pakke smartphonen væk og genfinde glæden ved legen.

Annonce

Potentiale til at blive et vartegn

I løbet af de 10 år, siden visionen om børnenes hovedstad blev født, har Billund udviklet sig ganske enormt. Borgmester Ib Kristensen (V) – en kommende entreprenør, som den afgående borgmester præsenterede sig – er stolt over, hvad der er sket i byen, siden visionen blev født.

Idéen begyndte oprindeligt med en enkelt skulptur. Nu står der fem af slagsen, som alle er bygget i lyserødt marmor. Skulpturerne er en gave fra Kirkbi til Billund. Foto: Alex Hermann.

- Jyder er kendt for at være nede på jorden. Det kan man vist ikke sige om det, vi præsenterede dengang for 10 år siden. Der var en meget klar vision, sagde borgmesteren, der var meget imponeret over gaven fra Kirkbi.

- Værket har potentiale til at blive et vartegn for Billund, sagde han.

Annonce

Omsorgsfulde børn

De fem skulpturer bliver beskrevet som de voksnes legeplads. Det er altså ikke den slags skulpturer, som man kun må kigge på, men endelig ikke røre. Skulpturerne er i høj grad beregnet til at røre ved og kravle på. Det gælder uanset alder, for i byggeriet er der tænkt ind, at også gangbesværede kan få glæde af dem.

- Jeg er glad for at se, hvor omsorgsfulde børnene har været. De har tænkt på, hvordan de ældre borgere kan sidde, og derfor er der trapper i forskellig højde. Handicaprådet har sammen med CoC fundet en løsning, så kørestolsbrugere kan komme helt tæt på i hvert fald tre af skulpturerne. Det glæder mig, lød det fra viceborgmester Per Nyhus (DF) i sin tale.

Skulpturerne er en gave til Billund i anledning af, at det i år er 10 år siden, at visionen om at gøre Billund til børnenes hovedstad blev født. Foto: Alex Hermann.

Legen er uendelig, og det meste beton nedbrydes allerede i løbet af 100 år. Marmor forgår aldrig.

Kjeld Kirk Kristiansen
Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Lego-bog oplever stor international interesse

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

René Ringive fejrer 25-års jubilæum i Legoland

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Billund Ugeavis

Lasse Østerbro fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Traditionsrig julekoncert genoptages i ny udformning

Billund Ugeavis

Byens sidste pølsevogn kan blive på sin plads: - Det har lidt været en storm i et glas vand

Billund Ugeavis

Det Flyvende Teater får kunststøtte

Billund Ugeavis

75-årige Else Marie har været au pair i Schweiz, afdelingsleder i rejsebranchen og formand i kirken: - Når jeg siger ja til noget, så arbejder jeg seriøst med det, for det synes jeg, man skylder

Billund Ugeavis

Lalandia Rødby har en biograf: Derfor kommer det store filmlærred ikke til Billund

Billund Ugeavis

Højlagerets holdspiller fejrer jubilæum

Billund Ugeavis

Børnenes hovedstad holder 10 års fødselsdag sammen med en royal gæst

Billund Ugeavis

Per Nyhus vil spørge ind til pølsevognens skæbne i Billund: - Dem, der kender mig, ved, at jeg godt kan lide at komme i en pølsevogn

Billund Ugeavis

Julebankospillet er tilbage på biblioteket

Billund Ugeavis

Den sidste pølsevogn i stor turistby er lukningstruet: - Jeg synes, der også skal være plads den lille mand

Billund Ugeavis

Tak for valget - det forpligter

Billund Ugeavis

Harpiks på halgulv giver håndboldspillere alvorlige skader: - Det store spørgsmål er, om der bliver gjort rent nok til at kunne spille håndbold forsvarligt

Billund Ugeavis

Efter valget: Så blev der stille...

Billund Ugeavis

Med udviklingen ved Travbanen befinder vi os i et krydsfelt

Billund Ugeavis

Claus Horsbøl Jørgensen fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Se de mange billeder fra juleoptoget 2021: Heste, brandbiler og en julemand, der opfordrede den kommende borgmester til træfældning

Billund Ugeavis

Wow Park vinder børnekulturpris for andet år i træk

Billund Ugeavis

Digital drivkraft fejrer jubilæum hos Lego

Billund Ugeavis

Mette elsker at være kreativ blandt bamser

Annonce