Annonce
Billund Ugeavis

Børnenes Hovedstad fylder 10 år: Billund får ny kunstinstallation i gave

Et tidligere værk fra kunstnergruppen kaldet "One Two Three Swing!" Foto: Lance Gerber. Courtesy of Desert X.
Billund fejrer i år 10 år som Børnenes Hovedstad, og i den anledning får byen et særligt kunstværk, der er skabt i samarbejde mellem kunstnergruppen Superflex og børn i kommunen.

Billund: Kunst er ikke kun noget, man kigger på. Noget kunst kan man også tage bruge og blive en del af, og netop sådan et kunstværk får Billund i anledningen af, at byen fejrer 10 års fødselsdag som Børnenes Hovedstad. Det skriver CoC Playful Minds i en pressemeddelelse.

Der er tale om et nyt totalværk, skabt af den kreative og internationalt anerkendte kunstergruppe Superflex og skænket af Kirkbi A/S.

Annonce

150 børn er med

Værket skal stå, hvor Frirum ligger mellem Billund Centret og Billund Plejecenter og bliver afsløret fredag den 15. oktober 2021.

Kunstværket er dog ikke færdigt, og allerede fra næste uge og en måned frem skal 150 børn fra hele kommunen arbejde sammen med kunstergruppen om at kreere kunstværket.

- Dette værk omsætter alt det, som visionen om Børnenes Hovedstad udtrykker, til en fysisk manifestation. Her læres gennem leg, og her er børn skabende verdensborgere. Det bliver spændende at se det konkretiseret som en slags legeplads også for voksne skabt af børn. Men nok ikke en helt traditionel legeplads. Heller ikke en skulptur. Men formentlig med elementer af begge dele. Det finder børnene og kunstnerne ud af, siger Charlotte Sahl-Madsen, der er direktør for CoC Playful Minds.

Annonce

Ikke kun børn

Det er dog ikke kun børnene, der skal inddrages.


Vi inviterer kunstnere, landskabsarkitekter, men allervigtigst nysgerrige borgere, der gerne vil blive klogere på blandt andet byrum, men også leg og kunst

Charlotte Sahl-Madsen


CoC Playful Minds er lige nu i gang med forberedelserne af minimum 10 eftermiddags- og aftenarrangementer, hvor kommunens borgere i forårs- og sommermånederne inviteres til at undersøge og sammen med forskellige gæster blive klogere på byrum, møde kunstnerne, få indsigt i den skabende proces og meget mere.

- Når vi forhåbentlig inden længe kan mødes fysisk igen, vil vi gerne invitere borgere i alle aldre og fra hele kommunen med til en lang række af “blive-kloge-sammen-oplevelser”. Vi inviterer kunstnere, landskabsarkitekter, men allervigtigst nysgerrige borgere, der gerne vil blive klogere på blandt andet byrum, men også leg og kunst, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Ifølge pressemeddelelsen er CoC Playful Minds meget interesseret i at høre fra borgere, der kunne være interesseret i at indgå i forberedelserne eller som måske har ønsker til aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce