Annonce
Billund Ugeavis

Bamsemuseet skifter navn

Mette Baasch (tv) og Gunhild Kirk Johansen. Billederne af bamserne kan købes som plakater og postkort i museumsbutikken, og overskuddet går til kræftsyge børn. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Der sker nye ting på museet på Hans Jensensvej.
Annonce

Billund: På låger og døre står der stadig ”Teddy Bear art museum”, men efterhånden vil skiltene blive skiftet ud, for bamsemuseet i Godtfred og Edith Kirk Kristiansens bolig omdøbes til ”Bamsehuset”.

- Det er mere mundret og favner bredere, forklarer Mette Baasch, der er museumskoordinator på Bamsehuset.

Navneændringen er ikke det eneste nye, der sker på museet. Særlige eventyrbamser fra 12 forskellige H.C. Andersen eventyr har nemlig fundet sig til rette på reolerne, og allerede nu er det muligt at komme ind og se særudstillingen.

Annonce

H.C. Andersen udstilling

- På grund af den nuværende coronasituation har vi ikke gjort noget ud af åbningen af udstillingen, og vi har heller ikke lagt os fast på særlige events. Der vil dog være nogle aktiviteter i forbindelse med udstillingen, siger museumskoordinatoren.


- Jeg synes, de er flotte, og H.C. Andersen er noget, som alle kender

Gunhild Kirk Johansen, museumsejer


De eventyrlige bamser er udlånt af Skagen Bamsemuseum og har tidligere været udstillet på blandt andet Aros i Aarhus, H.C. Andersens Hus i Odense og Kunsten i Aalborg.

Det er museumsejer Gunhild Kirk Johansen, der til en udstilling på Rohden Gods i Stouby for år tilbage første gang stiftede bekendtskab med eventyrbamserne, som er kreeret af Vivi-Ann Lennartz.

Den nye udstilling er ikke permanent, men på nuværende tidspunkt, er der intet fastlagt tidspunkt for, hvornår den ophører.

Denne bamse skulle angiveligt forestille H. C. Andersen og eventyret Sommergækken. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce