Annonce
Billund Ugeavis

Bibliotekerne har månedens tre bøger klar

Jeanette Varbergs nye bog "Viking" er blandt de tre bøger, der er i fokus på bibliotekerne i Billund og Vorbasse i maj måned. Arkivfoto: Morten Pape
Bibliotekerne i Billund og Vorbasse har månedens tre ny bøger klar, hvor der blandt andet er fokus på ny stor bog om vikingerne.

Billund: På bibliotekerne i Billund og Vorbasse er tre nye bøger klar til at komme i fokus i forbindelse med bibliotekernes genåbning.

De tre bøger er "Frank vender hjem" af Kristian Bang Foss, "Viking" af Jeanette Varberg og "Charles Darwins Arternes oprindelse" af Sabina Radeva.

"Frank vender hjem" er Kristian Bang Foss' fjerde roman. Bogen handler om Frank, der er vokset op i Hvidovre med en mor, der var kontordame og en far, som blev kaldt Rock Tage, der hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig. Frank forelsker sig i Thea, som er yngste datter i den stenrige Holmberg-familie. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, og at han snart vil blive afsløret som bedrager.

Annonce

Omtrent halvvejs igennem fortællingen bliver Thea gravid, og en lille måneds tid inden terminen tager Frank på en overlevelsestur, hvor han på mystisk vis forsvinder.

Nyt hovedværk om vikinger

Jeanette Varbergs "Viking" beskrives af bibliotekerne som det nye hovedværk om vikingerne for den almindelige læser, der interesserer sig bare det mindste for historie.

Den kan virke voldsom med sine over 500 sider, men der er mange billeder, samt der med mellemrum er landkort, så man kan se, hvor vi nu er henne i verden.

Bogen berører alle tænkelige emner omkring vikingerne – deres skibe, deres krige og erobringer, deres opdagelsesrejser og dagliglivet derhjemme, men den gør det i en samlet fortælling, der går kronologisk frem.

Jeanette Varberg er i forvejen kendt som en fantastisk formidler, og dette er indtil videre hendes mesterstykke.

Den tredje af månedens bøger på bibliotekerne er biolog Sabina Rarevas genfortælling af Charles Darwins "Arternes oprindelse".

Bogen bliver foldet ud som en let historie, der tager fat i Darwins teorier om arternes udvikling, evolutionen og det naturlige tilvalg. Bogen henvender sig til de syv til 10-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Tanja hjælper familier med 'coronahunde': - Hunden elsker dig, hvis den ved, hvad den ikke må

Billund Ugeavis

Bryghuset kan se muligheder i de unge: - Det skal ikke være sådan noget med, den ene pige holder håret for den anden.

Annonce