Annonce
Billund Ugeavis

Bibliotekerne sætter fokus på historisk drama, klima og godnatlæsning for de små

Kim Fupz Aakesons "Sallies historier" er blandt månedens tre bøger på bibliotekerne i Billund og Vorbasse. Arkivfoto: Robin Skjoldborg
Den kolde krig, klima- og køddebatten og godnathistorier for de små er emnerne for månedens tre bøger på bibliotekerne i Billund og Vorbasse.

Billund: Bibliotekerne i Billund og Vorbasse sætter hver måned fokus på tre bøger, som er månedens bøger.

Denne måned er der både drama, klimadebat og godnathistorier på programmet i månedens tre bøger.

Den første af månedens tre bøger er "Alt vi var" af Lara Prescott. ”Alt vi var” omhandler et af de helt store dramaer bag kulissen i litteraturhistorien. Den har sin begyndelse i 1949, hvor Boris Pasternaks manuskript til "Doktor Zjivago" bliver dømt systemkritisk og derfor ulovligt i Sovjet.

Annonce

”Alt vi var” er skrevet i to spor. Et spor i Sovjet med tre fortællere og et spor i USA med tre andre fortællere. Kapitlerne er skrevet ud fra den givne fortællers synsvinkel. Hvert kapitel begynder med at nævne, hvem fortælleren er ved at nævne dennes rolle i historien. Som historien skrider frem, skifter personernes roller og det fremgår hvad de skifter til og fra.

Klimadebat og godnathistorier

Jonathan Safran Foer begyndte med at skrive romaner, men har de senere år mest markeret sig som debattør og aktivist på områder som klima og kødspisning.

"Vi er vejret: at redde planten begynder ved morgenmaden" handler om klimaforandringer og om, hvad man selv kan gøre for at imødegå dem. Pointe i bogen er, at man ved at bringe mindre ofre nu og her kan undgå meget større ændringer senere.

Den sidste af månedens tre bøger er "Sallies historier" af Kim Fupz Aakesson, der handler om den tre-årige Sallie, der hver aften får sin ar til at fortælle godnathistorier. Godnathistorierne danner rammen for bogen, der er en samling korte historier. Bogen er beregnet til oplæsning til børn fra tre år og op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce