Annonce
Billund Ugeavis

Billund Brandvæsen har haft flere brande end nogensinde før

I 2018 har der været flere brande i Billund end nogensinde før. Arkivfoto

Billund Brandvæsen kørte i 2018 ud til 29 brande - det er 20 brande mere end i 2017. Alt i alt blev det til 185 udrykninger i alt i 2018, og alt tyder på, at der ikke bliver færre af dem ifølge brandstationsleder.

Annonce

Billund: 2018 blev for Billund Brandvæsen et år med mange udrykninger og flere brande end nogensinde før. Det er meldingen fra brandstationsleder i Billund, Dannie Binger. I alt havde stationen 185 udrykninger mod 160 i 2017. De 29 var meldinger om brand i biler, huse og stalde - og det var 20 mere end i 2017.

Dertil trak den store hedebrand i Frederikshåb Plantage mange mandetimer fordelt på tre udkald i alt.

- Der har været lidt af det hele i 2018, og det er svært at sige, om der er en tendens i noget, siger Dannie Binger, der tror på, at der fremover vil blive tale om endnu flere udrykninger i Billund by.

- Byen er i udvikling, og med det antal turister, der besøger byen, vil der blive mere færdsel og trafik. Der er også en del tung trafik i Billund, der kommer med råvarer og varer generelt. Det er mennesker og deres færden, der er variablen i det hele, siger Dannie Binger.

Udrykninger

2017: 119 automatiske brandalarmeringer

7 forureninger, oliespild mm.

16 assistance anmodninger fra nabo brandvæsen

9 meldinger om brand

4 færdselsuheld

3 redninger af dyr eller mennesker i livstruende situationer

2018:

121 automatiske brandalarmeringer

5 forureninger, oliespild mm.

16 assistance anmodninger fra nabo brandvæsen

29 meldinger om brande

2 færdselsuheld

1 redning af dyr eller menneske i livstruende situation

Annonce

For varme bade

I forhold til Grindsted har Billund Brandvæsen langt flere automatiske brandalarmer. I 2018 kørte Billund Brændvæsen ud til 121 af slagsen mod 119 året før.

- Én af grundene til, at vi har flere af denne slags, er, at vi dækker langt flere virksomhedskvadratmeter, og når Lego Campus åbner, forventer vi, at der vil komme endnu flere, siger Dannie Binger.

Brandvæsenet kører også ud til hoteller, hvis der udløses en automatisk brandalarm:

- Det kan være en gæst, der har taget for varmt et bad eller har glemt strygejernet, der trigger alarmen, siger Dannie Binger, der også er ude for, at folk ofte tager fejl af døråbnere og brandalarm for eksempel i lufthavnen eller på plejecentret.

- Der er helt sikkert noget om, hvorvidt det kan svare sig at køre til mange automatiske brandalarmer, når der samtidig er mere at lave, men i bund og grund gør vi det, kunderne gerne vil have os til at gøre, siger Dannie Binger, der også har en forventning om, at mandskabet i Billund skal uddannes i frigørelse fra biler ved færdselsulykker - noget som stationen i Grindsted i dag tager sig af.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce