Annonce
Billund Ugeavis

Billund-forfatter aktuel med ny krimi: Seriemorder født efter 1,5 flaske portvin

Lars Thomassen har netop udgivet en ny bog og sidste bind i en krimitrilogi. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Lars Thomassen er netop udkommet med tredje og sidste bind i krimitrilogien om præsten Margit Vesterlunds jagt på en seriemorder. Det er femte udgivelse på bare fem år.
Annonce

Billund: Det begyndte for hyggens skyld, men efter bare fem år har forfatter og grafiker Lars Thomassen fem udgivelser på bagen.

Den seneste roman, ”Den som søger, skal finde”, er netop udkommet. Bogen er tredje bind i en krimitrilogi om præsten, Margit Vesterlund, der sammen med en pensioneret politimand, jager en seriemorder.

- Det er stadig meget spændende at udgive en bog, og når man får positive tilbagemeldinger, får man det på samme måde, som da jeg udgav min første roman, siger Lars Thomassen, der allerede to dage efter udgivelsen den 15. maj fik tilbagemeldinger på bogen.

- Nogle sagde, de læste den på så kort tid, fordi de ikke kunne lægge den fra sig, men det forstår jeg ikke. Det er jo lige som et godt måltid, man ikke når at nyde, siger forfatteren med et skævt smil.

Lars Thomassen

Født i 1968 i Fredericia. Bor til dagligt i Billund.

Er aktuel med krimien "Den som søger skal finde", der er tredje og sidste bind i krimitrilogien om præsten Margit Vesterlund.

Bogen kan købes hos butikken Beth Baun i Billund.

"Han kender det som er i mørket" er første bind i trilogien og udkom i 2017.

"Lad de døde begrave de døde" er andet bind i trilogien og udkom i 2019.

Debuterede i 2015 som forfatter med novellesamlingen "Når månen titter gennem ruden".

Udgav i 2017 julekalenderen "Mytonias Vogter".

Med undtagelse af novellesamlingen er alle udgivelser udgivet som lydbøger.

Arbejder til daglig som mediegrafiker på Billund Ugeavis.

Annonce

Lokal handling

Første bog i trilogien foregår på Langeland, hvor Lars Thomassen har familie, den anden bog foregår i Billund, hvor han bor, mens den tredje foregår i Fredericia, hvor forfatteren er vokset op.

- Skriv om det, du kender, det har jeg altid sagt, siger Lars Thomassen.

Det er dog ikke, fordi han har videre kendskab til seriemordere, ud over det han har læst sig frem til. Faktisk er krimitrilogiens seriemorder ikke nogen kopi af historiens virkelige forbrydere.

- Han er helt sin egen. Efter at have delt halvanden flaske portvin med min fætter blev han født.

Fætteren fra Langeland er en sparringspartner og derfor en vigtig del af Lars Thomassens proces fra idé til færdig bog, men familiemedlemmet er ikke den eneste person, der hjælper krimiforfatteren.

- Ud over min nærmeste familie kender jeg mange forskellige mennesker, jeg spørger, hvis der er noget, jeg vil vide. Ellers søger jeg rigtig meget på nettet. Jeg vil gerne have, handlingen skal være så realistisk som mulig, men bøgerne er fiktion, så jeg må også gerne lege lidt, siger Lars.

En af dem, der blandt andet har hjulpet Lars i processen, er præst i Grene Sogn, Peter Fredensborg, der sågar har bidraget med tekst til en af de tidligere bøger i krimiserien.

- Han har skrevet talen ved en af mine karakterers begravelse, fortæller Lars Thomassen.

Annonce

Fart på forfatterlivet

Der kom for alvor fart på forfatterkarrieren, da Lars Thomassen i 2019 fik udgivet alle sine udgivelser som lydbøger og er nu at finde på tjenester som Bookmate, Mofibo og eReolen.

Nu er det ikke kun i lokalområdet, læserne er, men i hele landet. Ifølge forfatteren bliver det dog ikke i den nærmeste fremtid, han kommer til at leve af sin passion.

- Jeg drømmer om at kunne leve af at skrive, og ikke skulle tænke på andet det, men det har lange udsigter, siger forfatteren, selvom bøgerne dog giver overskud.

- Alle mine bøger har allerede givet overskud, men det er bestemt ikke stort.

Bogen kan blandt andet købes hos Beth Baun. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce

Næste projekt

Trilogien om præsten og seriemorderen er en afsluttet historie, og Lars Thomassen er allerede videre til næste projekt.

- Det bliver ikke en tidsbaseret serie. Det skal være en serie, men længden har jeg ikke besluttet, som i trilogien, forklarer Lars, men understreger at bogen igen vil undersøge det mørke i os mennesker.

Hvad denne nye serie handler om, vil han ikke afsløre endnu.

- Det kan jeg ikke, for jeg ved det faktisk ikke, men jeg ved, min hovedperson er håndværker, siger forfatteren.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce