Annonce
Billund Ugeavis

Billund har fået en ny blomsterbutik

I sin butik på Kløvermarken sælger Audrone Uosiene både blomster og forskellige former for brugskunst. Foto: Alex Hermann

Antallet af blomsterbutikker er nu blevet fordoblet i Billund, efter Blomsterhuset i begyndelsen af juni slog dørene op til den nye butik på Kløvermarken 6.

Annonce

Billund: Endnu er der stadig lidt stille i den nye blomsterbutik Blomsterhuset op Kløvermarken 6 i Billund. I begyndelsen af juni slog Audrone Uosiene dørene op til sin butik, hvor hun foruden blomster sælger forskellige former for brugskunst.

- Her er stadig lidt stille, for folk har ikke rigtigt fundet os endnu. Men jeg har har nok at lave, for jeg leverer blandt andet blomster til brugserne i Vorbasse og Hovborg og til en tankstation i Holsted, fortæller Audrone Uosiene, der stammer fra Litauen, men for 10 år siden kom til Danmark og slog sig ned i Vorbasse.

Det var, da Audrone Uosienes mand fik et job i Danmark, at familien flyttede til området. Nu kan 46-årige Audrone Uosiene ikke forestille sig at bo noget andet sted, selvom hun drømmer om at kunne leve sine år som pensionist i Sydeuropa i et noget lunere klima.

Mange gange er jeg i butikken 12 timer om dagen, men jeg har grønne fingre og kan lide mit arbejde, så det gør ikke så meget.

Audrone Uosiene
Audrone Uosiene har i tre år stået i spidsen for en blomsterbutik i Bække. Den blev det nødvendigt at flytte, og derfor har hun nu åbnet sin nye butik i Billund. Foto: Alex Hermann
Annonce

12 timer om dagen

Audrone Uosiene er stadig alene i butikken på Kløvermarken, og hun får dermed nogle lange arbejdsdage. Det generer hende dog ikke.

- Mange gange er jeg i butikken 12 timer om dagen, men jeg har grønne fingre og kan lide mit arbejde, så det gør ikke så meget, siger Audrone Uosiene, der blev selvstændig inden for blomster af én bestemt grund: Det er det, der interesserer hende.

- Jeg kan godt lide blomster, og jeg drømte i mange år om at have min egen butik, fortæller Audrone Uosiene, som i de seneste tre år har stået i spidsen for sin egen blomsterbutik i Bække.

Jeg begyndte med at hjælpe til i butikken i Bække, og da ejeren for tre år siden gik på pension, overtog jeg den, siger hun.

Annonce

Rigeligt med plads til to

For ikke så længe siden blev det imidlertid nødvendigt for hende at se sig om efter et andet sted at have sin butik. Ejendommen, hvor hendes butik i Bække hørte hjemme, stod foran en større renovering, da det stråtag, som ligger oven på huset, havde fået et større hul.

Derfor begyndte Audrone Uosiene at se sig om efter ledige lokaler andre steder end i Bække.

- Jeg bor i Vorbasse, men der kunne jeg ikke finde nogle ledige lokaler, men det kunne jeg her, siger Audrone Uosiene, der ikke er i tvivl om, at der i en by på Billunds størrelse er rigeligt med plads til to blomsterbutikker.

- I Grindsted er der tre-fire blomsterbutikker, og det er der også i Vejen. I Bække var vi to, så det er ikke nok med en enkelt blomsterbutik i Billund, siger hun.

Annonce

Kurser

I lokalerne på Kløvermarken har Audrone Uosiene fået 160 kvadratmeter under tag. En del af pladsen bliver naturligvis brugt til butik, mens der i den ene ende af huset vil blive indrettet kursuslokaler. I oktober, november og december vil der blive holdt kurser, hvor folk kan lære at lave eksempelvis juledekorationer, adventskranse eller dekorationer til kirkegårde.

Til den tid regner Audrone Uosiene med at have ansat en eller flere personer, så enderne kan nå ordentligt sammen.

- Jeg skal have ansat nogle folk, for jeg kan ikke nå både at stå i butikken og at lave kurser, og butikken kan trods alt ikke klare sig uden personale, siger Audrone Uosiene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce