Annonce
Billund Ugeavis

Billund Kommune har Danmarks 29. bedste natur

Det er anden gang, at Danmarks Naturfredningsforening og Aarhus Universitet præsenterer naturkapitalindekset. For Billund Kommune er naturarealerne alene sat til 63 point ud af 100. Arkivfoto

Billund: En ny analyse af kommunernes naturkapital placerer Billund Kommune som nummer 29 med 28 ud af 100 point. Billund Kommune lå nummer 36, da rangeringen udkom sidst i 2017.

Værdien af naturen er langt fra den samme fra kommune til kommune. På baggrund af et nyt nationalt biodiversitetskort har forskere fra Aarhus Universitet (DCE) udregnet naturkapitalindekset for Danmark og hver af de 98 kommuner.

Indekset viser, at Fanø og Læsø ligger helt i top sammen med flere af de nordsjællandske kommuner, mens Rødovre Kommune indtager sidstepladsen.

Årsagen til en dårlig placering findes ofte i et stort by- eller landbrugsareal, som optager plads fra naturen, mens naturområder med levesteder for truede arter tæller positivt.

- Naturkapitalindekset bygger på kortlagte og potentielle levesteder for truede arter, som fortæller os, hvor den gode natur i Danmark findes. Kommunerne har en stor del af ansvaret for Danmarks biodiversitet. Derfor er det oplagt at værdisætte den kommunale natur og benchmarke dem over for hinanden, siger seniorforsker fra Aarhus Universitet (DCE) Rasmus Ejrnæs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce