Annonce
Billund Ugeavis

Billund Lufthavn køber jord: - Det er en sikring af fremtiden

Det er for at sikre sig i fremtiden, så eventuelle udvidelser kan blive mulige, at Billund Lufthavn har sørget for at erhverve en del jord på den nordlige side af Lufthavnsvej. Arkivfoto

Billund Lufthavn er i fuld gang med at erhverve store mængder jord nord og nordvest for lufthavnen. Det er en sikring af fremtiden, siger lufthavnsdirektøren og slår fast, at der ikke er konkrete planer om udvidelser.

Annonce

Billund: Rettidig omhu og en sikring af fremtiden. Det er ifølge Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, årsagen til, at lufthavnen er begyndt erhverve større arealer nord og nordvest for Billund Lufthavn.

- Vi har ikke nogle konkrete planer om, at vi skal i gang med at bygge. Men vi er i gang med at erhverve det jord, der ligger nord for Lufthavnsvej. Så forpagter vi jorden baglæns til de landmænd, som driver det i dag, for vi har ikke planer om, at vi hverken i 2019 eller 2020 skal bruge jorden til at udvide, siger Jan Hessellund.

Billund Lufthavn har cirka 3,5 millioner årlige passagerer. Det tal har de seneste år været støt stigende, og hvis det fortsætter, vil lufthavnen gerne være forberedt på at kunne udvide.

- Nu skal vi først have bygget vores multihus færdigt. Det bliver en udvidelse af terminalbygningen, som står færdig i november næste år. Vi er også i gang med at kigge på vores p-kapacitet, men vi regner med, at vi i nogle år endnu kan klare os med at bygge opad i p-huse i stedet for at bygge udad på marker. Men hvis vi skal udvide udad, er det rettidig omhu, at vi køber jord for at sikre eftertiden, siger Jan Hessellund.

Billund Lufthavn

Billund Lufthavn er Danmarks næststørste lufthavn. I 2017 rejse 3.375.363 mennesker igennem lufthavnen - og det tal bliver højere i 2018.

Billund Lufthavn tog sin begyndelse i 1961, da Lego-ejer Godtfred Kirk Christiansen etablerede en privat flyvebane. Efterfølgende blev flere nabokommuner indlemmet i ejerkredsen, og lufthavnen blev udvidet til at blive en regulær offentlig lufthavn. I 1964 fløj de første passagerer fra den offentlige Billund Lufthavn.

Billund Lufthavn er i dag et aktieselskab, hvor Vejle Kommune sidder på 34,9 procent af aktierne. Kolding Kommune ejer 25,9 procent af lufthavnen, mens Billund Kommune ejer 15 procent. Horsens Kommune ejer 10,7 procent, Fredericia 6,9 procent, Hedensted 6,1 procent, Ikast-Brande 1 procent, mens Skanderborg Kommune ejer 0,1 procent af lufthavnen.

Annonce

Kan kun vokse mod nord

Udover de allerede købte arealer har Billund Lufthavn forkøbsret på jord, som ligger over for det nuværende p-areal. At en stor del af den erhvervede jord ikke ligger i Billund Kommune, men derimod i Vejle Kommune, ser Jan Hessellund ikke som noget problem. Vejle Kommune er i forvejen tæt på Billund Lufthavn, da nabokommunen med sin ejerandel på 35 procent er den største ejer af lufthavnen.

At opkøb af jord sker mod nord ind i Vejle Kommune er der en meget god grund til.

- Vi kan ikke vokse mod syd og vest, for der ligger Billund by. Vi kan heller ikke rigtigt vokse mod øst, så hvis vi engang i fremtiden skal bruges arealer til eksempelvis parkeringspladser, er vi nødt til at sikre, at vi også har noget jord, siger Jan Hessellund.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce