Annonce
Billund Ugeavis

Billund Lufthavn mærker rolig fremgang

De seneste par måneder har været ualmindeligt stille i Billund Lufthavn. Men nu kan lufthavnsdirektør Jan Hessellund se frem til, at flere selskaber åbner flere ruter fra Billund. Arkivfoto: André Thorup
Genåbningen kan mærkes i Billund Lufthavn, hvor 11 flyselskaber nu igen er på vingerne. De flyver til snart 27 destinationer.
Annonce

Luftfart: Det går så småt i den rigtige retning i Billund Lufthavn. Da coronakrisen gjorde sit indtog, døde hele lufthavnens omsætning fra den ene dag til den anden, men efterhånden som grænserne stille og roligt er blevet åbnet, kommer der også mere og mere gang i lufthavnen.

- Flyselskaberne stod på spring for at sætte ruter til salg fra Billund Lufthavn, så da regeringen ændrede rejsevejledningerne, gik det stærkt, siger Jan Hessellund, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn, ifølge en pressemeddelelse.

Kæmpe fyringsrunde

Coronakrisen var den direkte årsag til, at Billund Lufthavn i maj måtte gennemføre en kæmpe fyringsrunde. I alt blev 210 årsværk nedlagt. 309 medarbejdere fik i den forbindelse besked om, at de ikke længere skulle være ansat i lufthavnen.

I april og maj tabte Billund Lufthavn henholdsvis 99 og 98,3 procent af sine passagerer sammenlignet med de samme måneder i 2019.

Mens coronakrisen var på sit højeste, lettede der ikke mere end et par fly om dagen fra Billund Lufthavn. Det billede er nu ved at ændre sig, og selskaber som KLM, Lufthansa, DAT, Wizz Air, Sun-Air og Atlantic Airways flyver allerede flere gange ugentligt til forskellige destinationer.

- Vi havde 100 direkte ruter 2019, snart har vi 30 direkte ruter igen. Så det går da i den rigtige retning. Og det er godt, for vi ved, at 30 procent af vestdanskerne har lyst til at rejse igen allerede fra dagen efter, at rejsevejledningerne ændrede sig, siger Jan Hessellund.

Annonce

Alle skal bære mundbind

For at minimere spredningen af den efterhånden meget berømte coronavirus, skal alle, der færdes i terminalbygningen i Billund Lufthavn, nu bære mundbind.


Vi havde 100 direkte ruter 2019, snart har vi 30 direkte ruter igen. Så det går da i den rigtige retning.

Jan Hessellund, lufthavnsdirektør


- Man ser ikke folk med mundbind i samfundet i Danmark, men det gør man i mange andre lande. Det vil derfor være anderledes for danskere at komme til lufthavnen, hvor man skal bære mundbind. Men det hele er for at sikre trygheden blandt alle rejsende. Derfor beder vi også de rejsende om at tage et medansvar og følge anvisningerne om hygiejne og afstand til hinanden, lyder det fra Jan Hessellund.

I Billund Lufthavn er det desuden muligt gratis og på få minutter at blive testet for coronavirus. I et opstillet testcenter kan alle få taget en test, der inden for tre døgn fortæller, hvorvidt man er smittet med coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

Billund Ugeavis

Til fællessang i regnvejr

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce