Annonce
Billund Ugeavis

Billund Lufthavn tager første spadestik til nyt p-hus i januar

Sådan ser planen ud for det nye parkeringshus. Illustration: Billund Lufthavn
Byggeriet af et nyt p-hus til 1250 parkeringspladser i Billund Lufthavn begynder i januar.
Annonce

Billund: Når det nye år lander, tager Billund Lufthavn første spadestik til det nye p-hus, der skal fordoble antallet af p-pladser under tag i lufthavnen fra 1250 til 2500 pladser.

Allerede fra starten af januar begynder gravemaskinerne at grave ud til fundamentet i det nye p-hus, der forventes at stå klar sidst i 2020. P-huset kommer til at have fem etager med mulighed for senere at udvide med en sjette etage.

- Det er meget populært at kunne holde i nærheden af terminalen, og vores nuværende parkeringshus er altid fuldt booket. Derudover er der mange gæster, der sætter pris på, at deres bil ikke skal holde udenfor i blæst, regn, frost og sne, udtaler Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, via en pressemeddelelse.

Parkeringshuset vil komme til at ligge i forlængelse af det nuværende p-hus langs med Lufthavnsvej - altså længst væk fra rundkørslen, hvor Lufthavnsvej møder Billundvej.

Det nye parkeringshus

Det nye parkeringshus skal ligge i forlængelse af det nuværende p-hus langs med Lufthavnsvej.

Det bliver to etager højere end det parkeringshus, som det kommer til at stå ved siden af, men da terrænet falder, vil det nye hus ikke stikke meget højere op.

Annonce

Ændringer i byggeperioden

Skal man rejse ud af Billund Lufthavn og benytte sig af parkeringspladsen, vil der i løbet af byggeperioden ske nogle ændringer på parkeringspladsen.

P4 bliver lukket og bliver brugt som byggeplads under byggeperioden. Biludlejning og returnering bliver derfor flyttet fra P4 til P5, hvilket betyder, at P5 lukkes for gæsteparkering.

Øvrige parkeringsområder vil være i fuld drift i hele byggeperioden.

Prisen for hele herligheden bliver cirka 100 millioner kroner.

Annonce

Tanker om tosporet vej

Der ligger flere tanker om yderligere udvikling af parkeringsområdet, når p-huset står færdigt, herunder at udvide vejene rundt om parkeringspladserne, så der ikke længere bliver flaskehalse på nogle af de steder, der ses i dag.

- Der er mange udviklingspunkter på parkerings- og vejområdet. Vi vil blandt andet gerne gå fra at have en ensrettet vej rundt om parkeringspladserne til at have en tosporet vej. På den måde bliver alt trafik ikke nødvendigvis trukket ind omkring terminalen, hvor der især om sommeren er en flaskehals, udtaler Jan Hessellund.

Billund Lufthavn skal bygge et nyt parkeringshus. Det fortalte lufthavnsdirektør Jan Hessellund transportminister Benny Engelbrecht (S), da ministeren besøgte lufthavnen i oktober. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce