Annonce
Billund Ugeavis

Billund rykker sammen om hjemløs kat: Nu slipper hun for at føde sine killinger ude i kulden

Katten Viola har nu fået et nyt hjem ved Grenå. Privatfoto
En hjemløs kat er efter en større lokal indsats blevet indfanget ved Lalandia og har nu fået sig et nyt hjem på Djursland.

Billund: Den hjemløse kat ved et sommerhus i Lalandia har nu fået sig et hjem.

- Der har været en ekstrem lokal opbakning. Der er så mange mennesker, der har støttet op. Det tog noget tid, men vi fangede katten, siger Jette Dahlin, der i sidste uge efterlyste ejeren af en kat, der holdt til omkring et sommerhus ved Lalandia.

- De lokale i Billund er både kommet med kattemad, kattebure og transportkasser.

Katten hedder nu Viola og kom i lørdags til Tøstrup Kattehjem på Djursland.

- Ifølge kattehjemmet var hun højdrægtig, kælen og tilsyneladende en kat, der var vant til mennesker. Hun er nu blevet reddet, så hverken killinger eller hun risikerer at dø i kulden, siger Jette Dahlin.

I første omgang kontaktede Jette Dahlin Dyrenes Beskyttelse på 1812, der ville vende tilbage til hende, men hun hørte ikke mere fra dem.

- Men så rykkede alle disse skønne mennesker ud!

Annonce

Katte i Lalandia

Lene Jørgensen fra Gadbjerg er en af dem, der har hjulpet Viola til sit nye hjem.


Hvis man bare ville sørge for, at få sine katte steriliseret

Lene Jørgensen


En veninde havde set et opslag på Facebook angående katten og kontaktede straks Lene Jørgensen.

- Jeg har ni katte selv og har derfor nok at se til, men jeg fik fat i en fælde og tog hen til Jette i sommerhuset, forklarer Lene Jørgensen. Hun ringede derefter rundt til forskellige kattehjem, og endelig blev der fundet en plads.

Hun havde ikke selv mulighed for at køre katte til sit nye hjem, men heldigvis trådte andre dyrevenner til og fik transporteret katten den lange vej.

- Det har været så dejligt at mærke sammenholdet omkring denne kat. Tøstrup kæmper nat og dag for de her dyr, selvom de ikke får samme donationer ind som andre store organisationer, fortæller hun.

Annonce

Herreløse katte

Lene Jørgensen elsker dyr, men hun understreger, at hun normalt ikke skilter med, at hun hjælper, da det kræver mange ressourcer.

- Lige i denne situation kunne jeg ikke vende ryggen til. At se Jette, der ikke er kattemenneske, men alligevel bliver i sommerhuset, fordi hun skal have hjulpet denne kat, gør mig rørt, siger Lene Jørgensen, der har en bøn til katteejerne derude.

- Hvis man bare ville sørge for at få sine katte neutraliseret, så ville der ikke være så stort et problem med herreløse katte, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce