Annonce
Billund Ugeavis

Billund Syds nye boligområde: Få symbolske indrømmelser - Er det godt nok?

Martin Alminde Friis, byrådskandidat for Lokalpolitisk Forum. Privatfoto

Læserbrev: Lokalplan 331 blev som bekendt ’sparket til hjørne’ ved sidste byrådsmøde. Kommunen havde modtaget rekordmange høringssvar fra bekymrede borgere. Nu har Teknik- og Miljøudvalget set på høringssvarene og kommet med bemærkelsesværdigt få indrømmelser.

Her stiller vi fra Lokalpolitisk Forum spørgsmålet: – Er det godt nok?

Svaret er nej. Vi mener ikke, at borgernes input bliver taget alvorligt, da man kun giver ganske få indrømmelser og slet ikke berører flere af de bekymringer, som er blevet fremsat.

Annonce

At være modtagelig og åben for input er i vores optik en naturlig og vigtig prioritet for os. Derfor mener vi slet ikke, der er foretaget nok ændringer i Lokalplan 331.

Adgangsvejen og miljø: Flere borgere har påpeget, at den vej, som skal ’føde’ området, har en uhensigtsmæssigt placering, i forhold til at man leder en stor trafik ud på en længere rute syd for området fremfor at lave adgangsvej der, hvor Møllevej i dag slår et sving. Når etape 1+2 er gennemført, er der +250 huse i området, og hvis vi antager, at hver husstand har en bil og i gennemsnit kun kører en tur per dag, så vil det give over 90.000 spildte kørte kilometer per år svarende til over 10 ton CO2. Den øgede trafik kommer derudover til at køre unødigt tæt på boligerne ved Bænkebideren med de øgede støjgerer, det vil give.

Flere af høringssvarene gik også på grundstørrelser (for små grunde) samt et ønske om en smartere indretning af området, således der kunne blive flere attraktive grunde med sydvendte og ugenerede haver. At føre adgangsvejen syd om området er direkte uambitiøst i forhold til at tiltrække innovative og resursestærke tilflyttere, som netop går efter de attraktive ugenerte sydvendte byggegrunde. Denne del har man i revisionen af lokalplanen sprunget let og elegant over uden at tage hensyn til borgernes bekymringer.

Krav og bestemmelser: I det nye område er der opsat krav og bestemmelser, som fylder hele 31 sider. Hvis vi sammenligner med den nyeste udstykningen på Sommerfuglen og Mariehønen, så er der kun ni sider med krav og bestemmelser. Politisk giver man få, symbolske, små indrømmelser i nogle delområder af udstykningen i  forhold til lidt bredere farvevalg af mursten, at saddeltagshuse må have valmtag, og at levende hegn mod vejskel gerne må være højere end sølle 120 centimeter.

Man kan være fræk at stille det hypotetiske spørgsmål: Var der overhovedet kommet de små, symbolske indrømmelser, hvis vi ikke var få måneder fra et kommunalvalg?

Hvad mener vi: Vi mener, at vi skal tilbage til det mere rimelige niveau af krav og bestemmelser som for eksempel ved den seneste udstykning fra 2018. Vi vil kunne se borgerne i øjnene og tage de 30 høringssvar alvorligt. Når man er valgt på borgernes mandat, så forpligter det. At være modtagelig og åben for input er i vores optik en naturlig og vigtig prioritet for os. Derfor mener vi slet ikke, der er foretaget nok ændringer i Lokalplan 331. Områdets potentiale bør udnyttes til fulde til glæde for de borgere, som bor der og ikke mindst for dem, som drømmer om at bosætte sig i vores dejlige kommune. Vi vil gerne være ambitiøse på den proaktive måde.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Støjen kommer

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Høreforeningen sætter fokus på et liv med handicap via blind psykolog

Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Hans Henrik Sidenius fejrer 25 år hos Lego

Billund Ugeavis

Trafikafvikling, trafiksikkerhed og borgerinddragelse

Billund Ugeavis

Folkeejet energipark langs Hærvejsmotorvejen

Billund Ugeavis

Billund Centret var Ole Kirks store ønske: Nu skal det bringes ind i en ny æra

Billund Ugeavis

Biblioteket arrangerer tur til Bogforum

Billund Ugeavis

Få et smugkig: BAS giver motorvejen, politikere og Grindsted en kærlig satirisk behandling

Billund Ugeavis

Løb med verdenseliten til orienteringsløb i Billund

Billund Ugeavis

Jeg vil kæmpe for bedre busruter

Billund Ugeavis

Sarahs favoritspot er en særlig trappe: - Vi skal være bedre til at tage derud med en kop kaffe

Billund Ugeavis

Læsere efterspørger en god kop kaffe i byen, men den har været der: Derfor lukkede Jesper sin kaffebar The Venue i Billund

Billund Ugeavis

Midtjysk Motorvej: Beslutningen er truffet

Billund Ugeavis

Johan er på vej til EM i taekwondo: Sådan får han tiden til den intensive træning

Billund Ugeavis

Billunds byudvikling skal vendes om!

Billund Ugeavis

Ny fodklinik er på vej: Bookingen er i gang

Billund Ugeavis

Nye cykelstier i Billund Kommune er indviet

Billund Ugeavis

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Billund Ugeavis

Billund Bibliotekerne og Borgerservice får ny leder

Billund Ugeavis

Mit nye favoritspot i Billund: CoCon eller Bilma? Uanset, hvad det hedder, drømmer jeg om det!

Billund Ugeavis

Der er behov for ændringer i lægevagtsordningen

Billund Ugeavis

Billund Trav er klar til den sidste runde

Billund Ugeavis

Børnenes hovedstad fik sin fødselsdagsgave: - Det har potentiale til at blive et vartegn for Billund

Annonce