Annonce
Billund Ugeavis

Billunds første sushirestaurant er åbnet: - Den får fem stjerner ud af fem

Marie Obenhausen på ti år elsker sushi. Hun giver Atami Sushi i Billund fem ud af fem stjerner. Foto: Martin Ravn
Så er Billunds sushirestaurant åbnet, og den var ventet med længsel. Den tiårige sushikender Marie gav den topkarakter
Annonce

Billund: Tiårige Marie Obenhausen og hendes mor Malene Obenhausen stod klar, da Atami Sushi i Billund slog dørene op lørdag klokken 12. Det var en begivenhed, de havde ventet på og glædet sig til.

- Vores livret er sushi, erklærede tiårige Marie, som til daglig bor i Skjoldbjerg sammen med sin mor.

De to har en aftale om en mor-datter-date en gang om måneden, og intet var mere oplagt end at vælge Atami Sushi i Billund som rammen for denne måneds aftale.

- Jeg læser til finansøkonom, så der er tryk på til hverdag. Derfor skal der også være plads til noget ekstra rart, sagde hendes mor.

Vi opfordrer gæsterne til ikke at bestille mere, end de kan spise, så der må max ligge tre stykker sushi tilbage. Ellers koster det lidt ekstra, og man kan få levningerne med hjem. Vi vil gerne undgå madspild.

Louise Ormstrup, manager

Annonce

Champagnevelkomst

Indenfor stod manager Louise Ormstrup, ejer Zenghui Lin og hans familie samt tre tjenere klar til at byde velkommen med champagne, mens otte sushikokke var klar i køkkenet. Zenghui Lin har også sushirestauranter i Vejle og Kolding, men har i Billund tænkt på, at det måske er godt med et alternativ. Her kan man også få kinesisk buffet med mange forskellige retter.

- Vi vil gerne nå børnene, som der jo er mange af her i Billund, og også dem, der ikke er så vilde med fisk, forklarede Louise Ormstrup.

Der var god plads i den store restaurant lige omkring middag, men fra klokken 16 var alt booket. Zenghui Lin og Louise Ormstrup gik rundt blandt de gæster, som efterhånden begyndte at fylde op, og glædede sig over nu at være i gang.

- Vi har næsten ikke sovet i nat, så det er dejligt, at folk tager godt imod os, sagde Louise.

Annonce

Madspild, nej tak

Ved sushi-kenderne Marie og Malenes bord gav de sig i kast med bestillingen, der lige krævede lidt ekstra forklaring. Den foregår nemlig ved hjælp af en tablet. På den måde ryger bestillinger direkte ud i køkkenet, og man får sin sushi helt frisk fra fad. Det fungerede bare, og der var stor begejstring, da små delikate stykke sushi landede på deres bord:

- Det er helt vildt lækkert, lød det fra Malene Obenhausen, mens Marie erklærede:

- Mega lækkert. De får fem ud af fem stjerner af mig!

Atami Sushi

Indehaver Zenghui Lin har tre restauranter: Atami Sushi i Kolding og Vejle og Atami Sushi i Billund, hvor man også kan få kinesisk buffet.

Det er takeaway på alle restauranter.

Louise Ormstrup er manager for alle tre restauranter og har 16 ansatte i Billund.

Bestilling foregår via en tablet.

Restauranterne bekæmper madspild: Levner man mere end tre stykker sushi, koster det ekstra, og man kan få resterne med hjem.

Der er både frisk fisk på menuen og i akvariet. Zenghui Lins to døtre var med til åbningen. Foto: Martin Ravn
Sushien bliver lavet frisk gennem hele åbningstiden. Foto: Martin Ravn
Ejer Zengui Lin, som bor i Odense og har restauranter i både Kolding og Vejle, var selv i Billund lørdag. Foto: Martin Ravn
Den kinesiske buffet har mange retter at byde på for dem, der ikke er vilde med fisk. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce