Annonce
Billund Ugeavis

Billunds sidste værtshus: - Og så er det et af de eneste steder, der må ryges

Marianne Falk Larsen har ejet Caféen i 10 år. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Marianne Falk Larsen har drevet "Caféen" i Billund i de seneste 10 år. Trods lukninger af værtshuse i hele landet, ser hun lyst på fremtiden.

Annonce

Billund: Værtshusene har det hårdt for tiden og lukker på stribe i både større og mindre byer i hele landet. Efter Stationen i september endegyldigt blev revet ned, er der nu kun et værtshus tilbage, Caféen. Marianne Falk Larsen har drevet Caféen i omkring 10 år, og selvom hun også har bemærket, hvordan værtshusene lukker på stribe, er hun alligevel fortrøstningsfuld på sine og Billunds vegne.

- Der kommer hele tiden nye stamkunder, og så er der turisterne om sommeren, der kommer og sidder udenfor, siger Marianne Falk Larsen, der foruden at lange våde drikke over disken, også sørger for levende musik i udvalgte weekender.

Hun har ikke mærket nogen forskel på antallet af kunder, siden Stationen lukkede for to år siden. Hun jublede heller ikke, da lukningen blev officiel i 2016, for hun så dem ikke som konkurrenter.

- Stationen og Caféen havde de samme kunder. De kom bare på forskellige tidspunkter, så jeg fik ikke flere af, at den lukkede, forklarer Marianne Falk Larsen.

Vi kunne godt bruge en pub her i byen. Sådan et sted som Highlander, det mangler vi

Marianne Falk Larsen, ejer af Caféen i Billund
Annonce

Hygge og røg

Trods den umiddelbare lyse fremtid for Caféen, tror Marianne Falk Larsen ikke, der vil komme flere værtshuse til byen.

- Mit indtryk er, at de unge ikke vil værtshusene, men hellere barer og caféer, siger Marianne Larsen, der ikke er i tvivl om, hvad et værtshus kan, som en bar eller en café har svært ved at hamle op med.

- Her er der noget socialt, du ikke finder andre steder. Her mødes vi, her kender vi hinanden, og så er det et af de eneste steder, der må ryges.

Marianne Falk Larsen så gerne, der kom flere beværtninger i Billund, som kan samle folk på samme måde som Caféen.

- Vi kunne godt bruge en pub her i byen. Sådan et sted som Highlander, det mangler vi, siger hun.

"The Highlander" var en engelsk pub, der holdt til, hvor Lego House er nu, og som lukkede i 2013. Caféen lukker dog ikke foreløbigt, hvis det står til Marianne Falk Larsen.

- Jeg bliver her. Om så kunderne forsvandt, så ville jeg bare finde på noget andet at lave, siger hun med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Annonce