Annonce
Billund Ugeavis

Biologens bud på nye naturoplevelser: Gå på isfugle-jagt eller tag en tur til den 'ukendte' sø

Hjortlund Sø syd for Filskov er stadig et ukendt område for mange. PR-foto: Billund Kommune
De fleste kender Gyttegård Plantage, Grene Sande og Randbøl Hede. Men hvad med Hjortlund Sø eller bare Anlægget i Billund?

Billund: Flere og flere har fået øjnene op for de naturperler, der findes omkring Billund, og hos Natur og Friluftsliv i Billund Kommune har de også bemærket de mange besøgende i naturen.

- Vi har det indtryk, at der er flere mennesker i naturområderne, end der plejer. Vi noterer ikke, men der er observeret for eksempel flere biler på parkeringspladsen, siger Anne-Vibe Jensen, der er biolog ved Billund Kommune.

Det er særligt de store heder som Frederikshåb Plantage, Randbøl Hede og Gyttegård Plantage, der er populære udflugtsmål, men Anne-Vibe Jensen har også bud på andre naturoplevelser omkring Billund, hvis man trænger til lidt forandring.

- Der er flere, som ikke kender Hjortlund Sø syd for Filskov, hvor der er opsat et fugletårn. Kløverstierne ved Filskov fører også én gennem nogle fine steder, og så er der anlægget i Billund, hvor der både er hede, skov og sø at gå på opdagelse i, foreslår biologen.

Annonce

Flere fugle at opleve

Der er vel ikke noget bedre end at se et dyr i naturen, og selvom det er lidt gråt udenfor for tiden, så er der flere fine fugle i området.

Anlægget i Billund er ifølge biologen et besøg værd. Foto: Hugo Sørensen


Landet er lukket ned, men naturen er åben, og man fortryder aldrig at komme ud i naturen

Anne-Vibe Jensen


- Jeg har en kollega, der har anbefalet en tur langs vandløbene, hvor skal man holde øje med den farvestrålende isfugl. Vandstæren skal man også holde øje med. Den har et hvidt bryst og hopper rundt ved vandløbene. Den er lidt sjov, for den ”knikser” eller nejer hele tiden, og man kan også se den dykke ned i vandet efter føde, fortæller Anne-Vibe Jensen og fortsætter:

- Fordi der er så koldt i Norge og Sverige, trækker flere fugle sydpå. Jeg har for nyligt set både vindrossel eller sjagger, der er i familie med solsorte. De samles ofte, hvor der er bærbuske eller nedfaldne æbler. En dompap er der også gode muligheder for at se i øjeblikket.

Så det er bare med at komme ud, måske med en fuglebog- eller app ved hånden.

- Landet er lukket ned, men naturen er åben, og man fortryder aldrig at komme ud i naturen. Der er altid gode oplevelser i vente, siger biologen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce