Annonce
Billund Ugeavis

Bliv coronatestet i Billund Lufthavn

Joachim Degn bliver podet i halsen af medicinstuderende Mikkel Andreas Hansen. I løbet af 72 timer kan Joachim Degn på sundhed.dk se, om han er smittet med coronavirus. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Billund: Nu kan alle borgere kvit og frit og på mindre end to minutter blive testet for, om de er blevet smittet med coronavirus. Torsdag åbnede et nyt testcenter i Billund Lufthavn, og her kan alle, der ønsker det, blive testet for covid-19.

Testcentret befinder sig i et hjørne af lufthavnen ved ankomsthallen, og rejsende, der ankommer til Billund, kan derfor dårligt undgå at lægge mærke til det. At det er placeret netop her, er der en særlig grund til.

- Det henvender sig primært til personer, der kommer hjem fra en flyrejse, men vi skelner ikke imellem, om folk er på vej ud eller på vej hjem. Vi vil gerne have testet så mange som muligt, siger Kenneth Ravnholt, som er beredskabskoordinator i Region Syddanmark.

Det tager kun få minutter at blive testet, og det foregår ved, at man bliver podet i halsen. Nogle vil sikkert få følelsen af at være ved at kaste op, men de kan til gengæld trøste sig med, at det hele er ganske hurtigt overstået.

Inden for 72 timer vil resultatet af testen kunne findes på sundhed.dk.

Testen går hurtigt

I testcentret i Billund Lufthavn er der opstillet to kabiner, hvor der kan testes for covid-19. De to medarbejdere, der forestår testene, kan hver have 30 personer igennem i timen, så en test tager ikke mere end et par minutter.

Ved testen bliver man podet i halsen med et vatpind, og inden 72 timer kan man på borger.dk se, om man skulle være smittet med covid-19.

Kun personer uden symptomer kan blive testet. Har man symptomer, skal man kontakte egen læge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

Billund Ugeavis

Til fællessang i regnvejr

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce