Annonce
Billund Ugeavis

Borgermøde: Billunds bymidte skal løftes

Billund Handelsforening inviterer til idéudviklingsmøde d. 21. oktober. Arkivfoto.
Billunds bymidte skal udvikles, og derfor inviterer handelsforeningen borgere og virksomheder til at komme med deres idéer.

Billund: Har du idéer til, hvordan Billunds bymidte kan blive bedre?

Mandag den 21. oktober klokken 18 til 20.30 inviterer Billund Handelsforening alle interesserede borgere og virksomheder til møde på Refborg Hotel, hvor de kan komme med deres idéer til, hvordan bymidten kan udvikles.

- Vi skal have skabt mere sammenhold i Billund, og jeg håber, at unge som ældre vil dukke op til mødet, så vi kan skabe en bymidte for alle, siger næstformand i Billund Handelsforening, Lisbeth Baungaard Gammelmark.

BID-Billund Midtby

BID står for Business Improvement Districts.

Det er en samarbejdsmodel, hvis formål blandt andet er at styrke byliv og handelsliv.

BID-deltagere kan være erhvevslivet, foreningslivet, borgere og kommune.

Mandag d. 21. oktober kl. 18-20.30 afholdes det første BID-møde i Billund.

Mødet foregår på Refborg Hotel.

Det kræver ikke tilmelding for at deltage.

Må gerne koste penge

Hun hilser store som små idéer velkomne.

- Man må også gerne komme med vilde idéer, selvom de måske koster mange penge at føre ud.

Lisbeth Baungaard Gammelmark understreger, at man som privatperson ikke skal være bange for pludselig at stå for ansvaret for opgaver.

- Man får ikke trukket opgaver ned over hovedet, men jo flere der møder op, jo flere er der også til at deles om eventuelle opgaver.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig mødet, man skal bare møde op.

Annonce

Kendt konsulent

Til mødet i oktober kan man blandt andet møde konsulent og iværksætter Mikkel Niess, der er direktør for BID Danmark, og har udviklet ’den danske BID-model’.

Fokus i BID-konceptet er, hvordan kommune og by i fællesskab kan udvikle byrummet. Mikkel Niess har blandt andet startet projekter op i Gladsaxe og Vejle Kommune, og han har også været formand for City Vejle.

De velkendte farverige paraplyer i Vejle Midtpunkt er et eksempel på noget af det, der kan komme ud af et BID-samarbejde.

- Vi har fået nogle midler fra kommunen, der skal gå til udvikling af byrummet, og med Mikkel som sparringspartner får vi nogle nye kreative øjne på midtbyen, siger Lisbeth Gammelmark Baungaard.

Til dette første og indledende møde vil Mikkel Niess fortælle mere om BID-samarbejdet, og hvad det indebærer. Der vil også være en workshop, hvor de fremmødte får mulighed for at idéudvikle.

- Jeg håber, folk har lyst til at møde op og komme med deres idéer, siger næstformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Annonce