Annonce
Billund Ugeavis

Borgermøde: Et Billund med offentlige parker og ingen travbane

Hvis visionen bliver realiseret, vil travbanen i Billund være uskiftet med et helt nyt kvarter. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Onsdag aften var der statusmøde i Billund Centret om udviklingen i Billund. Her kunne man både blive klogere på de kommende byggerier og selve visionen for udviklingen af byen.
Annonce

Billund: Onsdag aften var der status på byggerierne i byen, der indtil nu har stået på i fire år, og det er langt fra slut endnu.

Når Legoland åbner, bliver det med et helt nyt område ’Lego Movie World’, og til april åbner den nye forlystelsespark Wow-park på Havremarken.

I tredjekvartal i år skal Butikstorvet stå færdig. Her vil stien ’playline’, der allerede eksisterer, og hvis formål er at forbinde turistattraktionerne og bymidten, slå et smut forbi et af tagene på butikstorvet og ende ud i en rutsjebane.

I januar 2021 forventes Lego Campus at stå færdig, og det bliver ikke kun medarbejderne på Lego, der får glæde af området omkring bygningen. Planen er nemlig, at der skal være en offentlig park rundt om hovedkvarteret.

Og apropos turister udvider Billund Lufthavn i år med et P-hus, der har plads til cirka 1250 biler.

I 2021 forventes det nye byggeri ved Kastanjerundkørslen at stå færdig og klar til brug. Byggeriet kombinerer flere boligformer og opføres i et samarbejde med Kirkbi, Billund Kommune og Billund Boligforening.

I midten af 2021 er det planen, at projekt ’Loops’, der består af 120 almennyttige boliger på Ole Kirksvej skal stå færdig.

Billund Byvision

Første gang lanceret i 2015.

Vision og helhedsplan hvis ambition er at gøre Billund til Børnenes Hovedstad.

Fokus er at blandt andet at finde nye måder at forbinde arbejdsliv, hverdagen, turisme og byliv på.

Annonce

Ingen travbane

Billund: To af dem, der var kommet for at blive klogere på byens udvikling generelt, var parret Henriette Gantzel og Bent Kristensen.

- Vi er her for at blive lidt klogere på, hvad der sker. Det er utroligt at bo i en by, hvor der sker så meget. Vi kan for eksempel se, at ifølge plakaten vil travbanen være nedlagt, sagde Henriette Gantzel.

Ifølge visionen, skal travbanen omdannes til ’Bækkkvarteret’ med erhverv, kontorer, park-områder og et teater. Der er dog ingen garantier for, hvordan visionen vil ende.

Andre besøgende til mødet havde konkrete spørgsmål, de gerne ville have svar på.

- Nu bor vi ude ved Wow-park, og jeg er meget interesseret i at vide, hvor meget Billund udvider sig den vej, og om der kommer endnu en ny park, som der har været rygter om. Derudover er jeg også meget interesseret i lufthavnen, for den er altid spændende at følge, sagde Martin Lunde, der havde selskab af sin 10-årige søn Mathias.

Parken, som Martin Lunde hentydede til, er forlystelsesparken som Gram & Jeppesen Group i efteråret 2018 meddelte de ville opføre, og som skulle stå færdig i 2022. Firmaet var ikke repræsenteret til messen.

Martin Lunde (tv) sammen med sin søn Mathias Lunde. Mathias fandt særligt Wow-park og Legolands 2020 nyhed spændende. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Henriette Gantzel og Bent Kristensen var meget interesseret i byens udvikling. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Teatersalen var fyldt til mødet. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce