Annonce
Billund Ugeavis

Borgerne kan komme med ønsker til den nye bydel på travbanen

Sådan er travbanen på Nordmarksvej skitseret i Billund Byvision fra 2015. Idéen er, at de bygninger, der skal skabe en helt ny bydel, kommer til at ligge i en oval form, så minderne om travbanen bliver holdt ved lige. Illustration: Billund Byvision.
Til sommer vil Kirkbi A/S arrangere et borgermøde, hvor alle kan komme med deres idéer og inputs til, hvordan den nye bydel på travbanen skal se ud. Når Kirkbi til nytår overtager ejerskabet af området, skal en plan for stedet allerede ligge klar.

Billund: Hvordan skal det nye kvarter, som skal ligge på den nuværende travbane, se ud? Det spørgsmål beder områdets kommende ejer, Kirkbi A/S, borgerne i Billund om idéer til.

Til nytår overtager Kirkbi A/S det store areal, og planen er, at der til den tid skal ligge et færdigt værdigrundlag og en helhedsplan for området, så arbejdet med at få skabt den nye bydel kan gå i gang, straks efter Kirkbi har overtaget området.

- Vi vil gerne have en bred dialog om udviklingen af det nye kvarter på travbanen, så vi får så mange idéer og perspektiver med som muligt, før vi begynder at slå stregerne og lægge os fast på, hvad der skal bygges. På den måde vil vi sikre, at det nye kvarter både bliver et godt sted at være og et positivt bidrag til Billund som børnenes hovedstad, siger Steen Pedersen, der er global ejendomschef i Kirkbi A/S, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

En vigtig brik i udviklingen

Til sommer vil der blive inviteret til et åbent borgermøde, hvor alle har mulighed for at komme med indspark. Forud for dette vil der blive gennemført interviews med en bred vifte af lokale aktører for at høre, hvad de har af ønsker til det nye kvarter. Meningen er altså, at der allerede i løbet af i år skal være en klar køreplan for området, og det glæder borgmester Ib Kristensen (V).

Travbanen er solgt

  • I efteråret 2020 afgav Kirkbi A/S et konkret købstilbud på den 200.000 kvadratmeter store travbane beliggende på Nordmarksvej i Billund.
  • Et stort flertal på to generalforsamlinger gav opbakning til at give bestyrelsen mandat til at sælge travbanen for "ikke under 58 millioner kroner" og dermed en reel afvikling af Billund Trav.
  • Det sidste løb køres på Billund Trav i slutningen af 2021, hvorefter arealet ved årsskiftet overgår til Kirkbi A/S.

- Travbanen er en vigtig brik i udviklingen af Billund, og vi glæder os til at være med til at skabe et nyt bykvarters, om kan gøre det attraktivt for flere at bosætte sig i Billund frem for at pendle til og fra byen. Derudover vil det være vigtigt at skabe nye muligheder for leg, kreativitet og bevægelse, der kan blive til glæde for alle i Billund, siger borgmesteren.

Nogle helt grundlæggende værdier for det nye kvarter ligger dog helt fast: Det skal byges klimavenligt og med fokus på bæredygtighed i forhold til miljø, natur, sundhed og sociale forhold. Desuden vil leg, læring og kreativitet blive væsentlige pejlemærker for udviklingen af området.


Vi vil gerne have en bred dialog om udviklingen af det nye kvarter på travbanen, så vi får så mange idéer og perspektiver med som muligt, før vi begynder at slå stregerne og lægge os fast på, hvad der skal bygges.

Steen Pedersen, global ejendomschef, Kirkbi A/S


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce