Annonce
Billund Ugeavis

Budgettet skred: Sikring af gående på vej til Legoland bliver dyrere end planlagt

Det er primært gående til og fra Legoland, der snart kan glæde sig over, at Nordmarksvej bliver trafiksikret. Vejen er den mest trafikerede i Billund Kommune, og nu skal nye pullerter sikre, at de gående ikke bliver ramt af en eventuel vildfaren bil. Arkivfoto.
Byrådet har valgt at finde en ekstra pose penge, da den planlagte trafiksikring af Nordmarksvej vil komme til at koste mere, end kommunen havde regnet med.

Billund: Det bliver dyrere end først antaget at gøre Nordmarksvej mere trafiksikker – men den pris har Billund Kommune vist sig villig til at betale.

Der er gennem flere år blevet arbejdet på, at Nordmarksvej, der formentlig er den mest trafikerede vej i Billund Kommune, skal trafiksikres med pullerter langs vejen, så de mange gående, der primært skal til og fra Legoland, ikke risikerer at blive ramt af en eventuel vildfaren bil.

Der var 3,8 millioner kroner tilbage i kassen med penge til dette projekt, men det har efter en nyligt afholdt licitation vist sig ikke at være tilstrækkeligt. I hvert fald lød det billigste tilbud på 4,53 millioner kroner, og de lokale politikere blev derfor stillet over for det valg, om de ville finde yderligere 730.000 kroner til projektet, eller om de ville udelade trafiksikringen på den del, som ligger tættest på Åstvej.

Annonce

Kunne have skåret i projektet

Ved at droppe trafiksikringen på strækningen mellem busvendepladsen ved Legolands hovedindgang og krydset ved Åstvej, kunne projektet gennemføres. Men da det netop er her, mange mennesker færdes til fods, når de for eksempel bevæger sig mellem Legoland og Lalandia eller de hoteller, der ligger på Nordmarksvej eller Åstvej, er det altså blevet vurderet 730.000 kroner mere værd.

De pullerter, der vil blive sat op langs med Nordmarksvej, vil blive en meter høje og kegleformede. Nogle af dem vil desuden blive malet gule, så der danner sig et visuelt mønster.

Annonce

Flere ændringer undervejs

Projektet har som nævnt været undervejs i flere år, og der er flere gange blevet ændret på udformningen af de pullerter, der skal stilles op langs vejen. Tidligere var det meningen, at pullerterne skulle graves et stykke ned i jorden og rage halvanden meter op i luften. Men eksperter er nået frem til den konklusion, at de giver den bedste grad af trafiksikkerhed, hvis de vælter, når en bil kører ind i dem. Derfor vil pullerterne ikke blive gravet ned, ligesom de bliver kegleformede.


De pullerter, der vil blive sat op langs med Nordmarksvej, vil blive en meter høje og kegleformede. Nogle af dem vil desuden blive malet gule, så der danner sig et visuelt mønster.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce