Annonce
Billund Ugeavis

Castle Hotel lukket i hele 2020

Det store Lego Castle Hotel, som blev indviet i 2019, kommer efter alt at dømme til at stå tomt i hele 2020. Manglen på turister gør, at hotellet næppe åbner i år. Arkivfoto: John Randeris
Annonce

Billund: Coronakrisen får en meget direkte konsekvens for de turister, der trods diverse restriktioner kommer til Billund for at holde sommerferie. Sidste års store nyhed, Lego Castle Hotel, holder fortsat lukket, og udgangspunktet er, at hotellet slet ikke kommer til at byde gæster indenfor i 2020.

- Mange af de gæster, som ellers ville komme her, må ikke komme her, fordi de ikke har booket flere end seks overnatninger, siger Kasper Tangsig, som er pressechef i Legoland.

Netop reglen om, at turister fra Norge, Tyskland og Island skal fremvise en booking på minimum seks overnatninger, hvis de skal have lov til at krydse grænsen, giver udfordringer.

Legoland råder fortsat over flere andre muligheder for at tilbyde overnatning til gæsterne, og da antallet af turister denne sommer kommer til at blive rekordlavt, bliver konsekvensen altså, at det 200 millioner kroner dyre hotel, som åbnede i marts 2019, kommer til at stå øde hen hele denne sommer.

Beslutningen om ikke at åbne dørene til Castle Hotel, er dog ikke endegyldig. Hvis det mod forventning skulle vise sig, at tingenes tilstand i løbet af kort tid ændrer sig markant, er det en beslutning, der vil blive taget op til overvejelse.

40 fyringer

Legoland har på grund af coronakrisen afskediget 40 medarbejdere. Det er især på hotellerne, at medarbejderne er blevet overflødige.

Lego Castle Hotel åbnede i 2019. Hotellet har 142 værelser, og det kostede 200 millioner kroner at bygge. Men de penge bliver altså ikke tjent hjem i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

Billund Ugeavis

Til fællessang i regnvejr

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce