Annonce
Billund Ugeavis

Christian har købt Lynges Autoservice: - Jeg er nærmest født i et værksted

I 37 år har Lynge Søndergaard-Jørgensen repareret biler i sit autoværksted i Billund. Efter sommerferien sælger han virksomheden til Christian Mikkelsen, der frem til overtagelsen er ansat som svend i firmaet. Foto: Alex Hermann.
Efter at have været selvstændig med Lynges Autoservice siden 1984 har Lynge Søndergaard-Jørgensen pr. 1. september solgt sit værksted til 32-årige Christian Mikkelsen. Han vil drive værkstedet videre fra den samme adresse på Kløvervej i Billund.

Billund: Når august bliver til september, skal skiltet på facaden ved Lynges Autoservice på Kløvervej i Billund skiftes ud. Til den tid overtager Christian Mikkelsen virksomheden, som ved samme lejlighed skifter navn til CM Autoteknik.

- Jeg har altid drømt om at være selvstændig. Jeg er nærmest født i et værksted, så jeg synes, det er et spændende område. Jeg ved, at Lynge er dygtig, så det var nu, jeg skulle slå til, fortæller Christian Mikkelsen, der er bosiddende i Gødsbøl lige på den anden side af Billund Lufthavn.

Christian Mikkelsens far er selvstændig med sit eget autoværksted i Vandel, så at han også selv skulle ende som mekaniker, kom ikke som den store overraskelse. Han er uddannet hos Fasterholdt Biler i Billund, og han har efterfølgende arbejdet samme sted samt i sin fars værksted i Vandel og som værkfører på et værksted i Kolding. I flere omgange har han desuden været ansat hos vindmøllefabrikanten Vestas, hvor han har rejst rundt i det meste af verden. Nu er tiden dog kommet til at få slået teltpælene i jorden.

Annonce

Reception den 27. august

  • Fredag den 27. august bliver det markeret, at Lynge Søndergaard-Jørgensen sælger sin virksomhed til Christian Mikkelsen.
  • Mellem klokken 14 og 17 er dørene åbne til en reception, hvor kunder og venner af huset er velkomne til at lægge vejen forbi og hilse på både den gamle og den nye ejer. Der vil desuden blive budt på en pølse og en øl.

- Jeg ville gerne ud og opleve noget, inden jeg for alvor satte mig fast. Jeg har rejst i hele verden, men jeg har to piger derhjemme, som er kede af det, når jeg rejser, og som jeg heller ikke kan undvære, siger Christian Mikkelsen.

Skal have olie på fingrene

At overtage en virksomhed med flere ansatte kommer til at give masser af arbejde bag skrivebordet. Det bliver Christian Mikkelsen, som kunderne kommer til at møde, når de går ind af døren på Kløvervej, men han håber, at han også får muligheden for at få noget værktøj i hånden.

Fra september er det Christian Mikkelsen, der sidder bag rattet i autoværkstedet på Kløvervej 20 i Billund. Han har købt virksomheden af Lynge Søndergaard-Jørgensen, der efter 37 år med eget autoværksted nu vil koncentrere sig om sine veteranbiler. Foto: Alex Hermann.

- Så vidt muligt skal jeg også ud og have olie på fingrene, men primært skal jeg sørge for at servicere kunderne og sørge for, at folk føler sig trygge, når de kommer. Det er de i forvejen, men det skal jeg arbejde videre med, siger Christian Mikkelsen.

Annonce

Skruetrækker og hammer er ikke længere nok

Den nye ejer vil efter overtagelsen sætte sig eget præg på værkstedet, der officielt vil hedde Automester E+ Billund, men lokalt nok vil blive kendt under navnet CM Autoteknik. Både han og Lynge Søndergaard-Jørgensen, som han overtager værkstedet fra, har gennem årene set, hvordan der er sket store forandringer inden for faget. I dag er bilerne meget computerstyrede, og det stiller nye krav til fremtidens mekanikere.


Jeg er nærmest født i et værksted.

Christian Mikkelsen, kommende ejer af værksted i Billund


- Man skal vide, hvordan en computer hænger sammen. Man kan ikke ordne en bil med en hammer og en bøjet skruetrækker længere, siger Christian Mikkelsen.

Frem til overtagelsen den 1. september vil Christian Mikkelsen være ansat hos Lynges Autoservice.

Annonce
Billund Ugeavis

Færdig før tid: Ny cykelsti ved lufthavnen er nu taget i brug

Annonce
Billund Ugeavis

Rundvisning og frokost: Politikere havde Ældre Sagen med på Christiansborg

Annonce
Billund Ugeavis

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Traditionsrig udstilling: Randbølgruppen udstiller igen i pinsen

Billund Ugeavis

Ole Hansen sikrer, at Legos ordrer er færdige til tiden: Nu fejrer han 25-års jubilæum

Billund Ugeavis

Lena hjælper Legos mange udlændinge med at falde til i Danmark: Hun arbejder med det kreative og innovative i Billunds succesvirksomhed

Billund Ugeavis

Vild ide om hestemekka til 400 millioner kroner lægges i graven: Foreningen bag nedlægger sig selv

Billund Ugeavis

Skole-OL rammer både biltrafik og busser i midtbyen: Her er området, hvor du ikke må køre

Billund Ugeavis

Torben fra Vorbasse fortsætter kamp imod motorvej

Billund Ugeavis

Billund er fyldt med spændende skulpturer: Jørgen tog initiativet - så du kan lære dem at kende

Billund Ugeavis

Anne Marie har haft passion for spændende grønt i brugsen i nu 25 år: Snart kan du være med til at fejre hende

Erhverv

Trækker sig fra central post: Lego-familien tager næste skridt i generationsskifte

Billund Ugeavis

Hos Rikke er der legetøj og dyr på væggen: Hun er børnenes fysioterapeut

Annonce