Annonce
Billund Ugeavis

Coronatid: Mike vil skabe lokale kreative fællesskaber hver for sig

Mike Sullivan og familien ved "arbejdsbordet". Foto: Privat
Mike Sullivan har oprettet en facebookgruppe, hvor medlemmerne deler kreative idéer til, hvordan man som familie kan få tiden til at gå, når alle er tvunget til at arbejde hjemmefra.
Annonce

Billund: Endnu en facebookgruppe, der skal hjælpe borgerne med at komme gennem disse uger, hvor børn og flere voksne arbejder hjemmefra, er dukket op. Gruppen hedder "Homeplay", og det er Mike Sullivan, som er initiativtageren.

- Da jeg hørte, at skolen skulle lukke, tænkte jeg, hvad vi kunne gøre, nu hvor vi alle skulle være hjemme. Så fik jeg idéen til at lave en lokal gruppe, hvor vi kunne dele kreative idéer fra hverdagen, siger Mike Sullivan, der understreger, at trods gruppens engelske navn er alle i lokalområdet velkommen til at melde sig ind.

- Selvom der er mange internationale med i gruppen, skal man ikke holde sig tilbage, fordi man er dansk. Vi vil have alle med, lyder det fra Mike.

Annonce

Over 300 medlemmer

Gruppen har nu over 300 medlemmer og støttes også af CoC Playful Minds. Medlemmernes idéer til, hvad man kan lave af sjove og kreative ting, foregår både udendørs og indendørs.

Nogle deler idéer, de har fundet på nettet, mens andre filmer og lægger ud, hvad de er i gang med i øjeblikket. Det kan være alt fra bagning i køkkenet, skattejagt i naturen, labyrinter i stuen med snor og lego-udfordringer.

- Det er en meget aktiv gruppe med forslag til mange forskellige aktiviteter. Det er virkelig sejt at se, hvor mange der kommenterer på hinandens opslag, støtter og hjælper, siger Mike Sullivan.

Formålet med gruppen er i sidste ende, at folk i lokalområdet skal kunne komme hinanden mere ved, selvom man er afskåret fra at møde hinanden.

- Jeg håber, der kommer mere ud af det lokalt, måske flere bekendtskaber og venskaber.

Annonce

Vil mere

Projektet med "Homeplay" stopper dog ikke her, for Mike Sullivan ser gerne, at gruppen kan udvikle sig endnu mere.

- Vi arbejder for eksempel på, at medlemmerne kan deltage i en online pubquiz. Vi har også inviteret børn til at skrive sjove historier, som de får mulighed for at dele i gruppen, siger Mike, der følger gruppen på tæt hold.

- Jeg tror, vi har fundet en kreativ model, vi kan køre videre med. Gruppen hjælper de voksne, men den sikrer også, at vores børn har det sjovt. Der er flere, som står og er frustrerede over at være lærer og forældre på samme tid. Jeg håber, gruppen kan give gode idéer til, hvad man kan lave, og at vi som lokalsamfund kan komme tættere på hinanden, selvom vi er kommet længere væk.

Annonce

Skemalagt hverdag

Mike arbejder til dagligt som freelancer, og derfor er det ikke noget nyt for ham at arbejde hjemmefra. Det er dog alligevel anderledes, når hele familien er samlet hjemme i privaten.

De har et stort arbejdsbord med alle deres computere, og hverdagen er blevet nogenlunde skemalagt. Selvom det er en noget anderledes hverdag, tager Mike Sullivan det med oprejst pande.

- Jeg tror, der kan komme nogle gode ting ud af det, fordi vi kommer ud af vores komfortzone. Jeg kan se, at der for eksempel bliver plads til mere gammeldags leg, børnene leger udenfor, og vi får et stærkere bånd til vores naboer, siger Mike Sullivan.

Han ser derfor med stor fornøjelse på de tips, der kommer til ham.

- Det, der hjælper os mest, er de tips, hvor der er flere mennesker, der kan deltage. Der er for eksempel kommet en idé, hvor man kan være med til at lave en musikvideo til Backstreet Boys' "I want it that way". Man skal så sende sin video til mig og så klipper jeg det sammen, fortæller Mike, hvis piger også er ivrige efter at komme med forslag.

- Begge mine piger laver ting, de synes, jeg skal lægge op i gruppen. Det er dog ikke alt, jeg lægger ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce