Annonce
Billund Ugeavis

Crossfit-inspireret træning for børn: - De skal føle, det er lige som de voksne

Michael Röhl sammen med sin 11-årige datter Emma, der også skal til at gå til funktionel træning. Foto: Lars Peter Schrøder
Efter vinterferien bliver det muligt for børn mellem 10 og 14 år at dyrke funktionel træning i Billund, hvor leg og funktionel træning går hånd i hånd.
Annonce

Billund: Interessen for crossfit breder sig over det ganske land, og i september 2019 åbnede det første center i Billund, der tilbyder crossfit-inspireret træning.

Men nu er det ikke længere kun personer fra 15 år og opefter, der kan begynde på denne træningsform, som både indebærer styrke, kondition og udenholdenhed.

Fra uge 8 kan børn mellem 10 og 14 år gå på deres egne hold op til fire dage om ugen.

- Mange har efterspurgt hold for børn, og så ved jeg, at børn synes, det er sjovt, siger Michael Röhl, der er ejer af centret FitnessCorner, hvor træningen foregår.

Det er også Michael Röhl selv, der skal stå for træningen af børnene, hvilket han har tidligere erfaring med fra sin tid som instruktør i et crossfitcenter i Vejle.

Træningen vil foregå tirsdag til og med fredag på Kløvervej 24. Der er ingen særlige krav til udstyr udover tøj at træne i og indendørssko.

Annonce

Lige som de voksne

På holdet skal børnene blandt andet lære, hvordan man løfter, står på hænder og laver squats.

- De skal ikke løfte tungt, men lære, hvordan man gør tingene rigtigt, sådan at de kan tage det, de har lært med sig videre til voksenholdet. Det skal være sjovt, men de skal også føle, det er træning lige som de voksne, siger Michael Röhl, hvis egen 11-årige datter også skal gå på nogle af holdene.

Er man som forældre usikker på, om ens barn er klar motorisk til at dyrke denne form for træning, opfordrer instruktøren til, at barnet kommer forbi til en prøvetime. Og forældrene må gerne komme og kigge på til træningen.

- Der er forskel på børn, men langt de fleste kan være med fra de er 10 år, siger Michael Röhl.

Det koster 175 kroner om måneden at gå til træningen, og der er mulighed for at komme alle fire dage, eller de gange, hvor det lige passer ind i kalenderen.

Der kan være 12 børn på hvert hold, og der skal meldes til hver gang via centrets hjemmeside eller app - på samme måde som når de voksne melder sig på et hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce