Annonce
Billund Ugeavis

De unge mødes på "Steaken"

Ergin Yayan, indehavner af "Steaken". Foto: Kristina V. Skjoldborg
Går man i 8. eller 9. klasse, er det hos Ergin Yayan man mødes og får en pizza, pasta eller burger.
Annonce

Billund: Det kan godt være, at unge i Billund føler, de mangler et sted at være, men hvis der er noget, flere af teenagerne er enige om, så er det, at man altid kan mødes på "Steaken", måske bedre kendt som Billund Pizza og Steakhouse.

- I de seneste fem til seks år har der været mange 8. og 9. klasse, som kommer her, siger indehaver Ergin Yayan. Hvorfor det lige netop er dér, de unge kommer, skal måske findes i indehaverens væremåde.

- Jeg er flink over for dem og snakker med dem. Jeg siger også, at de skal høre efter, hvad deres forældre siger, og at de skal huske at lave deres lektier, forklarer Ergin Yayan med et smil.

Da de unge i begyndelsen benyttede sig af stedet, bestilte de altid en pizza hver, men det fik Ergin hurtigt ændret.

- De kunne aldrig spise en hel pizza hver, så jeg sagde til dem, at de skulle dele i stedet for. Så sparer de også nogle penge, og der er mindre madspild.

Selvom Ergin er mere end glad for, at de unge har lyst til at sidde i hans restaurant, mærker han også, at de mangler et sted, hvor de kan være.

- De mangler en fritidsklub eller noget lignende, der bare er for dem, siger Ergin Yayan.

Annonce

Velopdragne unge

Rygtet siger også, at indehaveren har givet fødselsdagsgaver i form af gavekort.

- Ja, det er rigtig nok. Når de er flinke over for mig, så er jeg også flink over for dem, siger Ergin Yayan.

Og de unge lader til at være velopdragne.

- De laver ikke ballade, men sidder altid stille og hygger. De tager endda tallerkenerne med ud i køkkenet, fortæller Ergin.

Det er forskelligt, hvornår de unge kommer, og kan både være i hverdagene og i weekenderne. De er typisk et sted mellem fire og ti unge, når de kommer.

Ifølge Ergin Yayan er "Steaken" som et sted at hænge ud en fase i de unges liv, når de går i 8. eller 9. klasse. Men de vender alligevel tilbage til restauranten, selvom de er blevet ældre.

- De to drenge dér, de går i gymnasiet nu, siger Ergin og nikker mod vinduet. De to unge fyre ude på gaden hilser, mens de passerer, og Ergin sender dem sit skæve smil.

- Der er også unge, som nu er på efterskole, og så kigger de lige ind i weekenden, hvis de ved, jeg er her, siger Ergin, der efter sigende kan navnene på alle de unge.

- Ja, jeg kender dem alle, siger Ergin Yayan.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce