Annonce
Billund Ugeavis

De unge mangler deres eget sted i Billund: - Vi ønsker jo ikke at genere nogen

20-årige Magnus Vilstrup kan se naturområdet overfor f24, som værende en løsning på, hvor de unge kunne opholde sig. Foto: Jannie Søgaard Plougstrup
Et meget debatteret emne i Billund har længe været hvor unge må og kan opholde sig uden at være til ulempe for andre. Det har 20-årige Magnus Vilstrup et godt forslag til.

Billund: Magnus Vilstrup er 20 år, og står i samme problemstilling som mange andre unge i Billund. Hvor kan de være uden at være i vejen for andre?

- En park kunne være fedt, jeg ved godt, vi har anlægget, men den fungerer ikke optimalt.

Magnus forklarer situationen i anlægget som værende problematisk for både de unge, men også for de der har bosat sig i området.

Annonce

- Anlægget er jo et sted, hvor de, der har bosat sig, har gjort det, fordi det var fredelige hyggelige omgivelser. Det er jo træls, når unge mennesker ødelægger det, siger Magnus og tilføjer:

- Vi ønsker jo ikke at genere nogen, understreger han.

En løsningsmulighed

Noget Magnus Vilstrup mener, man som ung i Billund kunne savne, var et fast sted, man vidste unge tog hen. Her kunne man slå sig ned og hygge med en øl og sine venner.

- Der skal jo så også være nok unge til at tage derhen. Hvis man kigger på Aarhus, så er der et sted, hvor man tager hen og drikker, men der er også mange unge. Det er der jo ikke på samme måde i Billund, siger han.

Ergin Yayan, ejer af steakhouse er en populær mand blandt de unge i byen. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

En park kunne dog være en løsning. Magnus selv foreslår ved græsarealet overfor tankstationen F24.

- Det skal ikke være en forretning, der skal løbe rundt, supplerer han.


En park kunne være fedt, jeg ved godt, vi har anlægget, men den fungerer ikke optimalt.

Magnus Vilstrup, ung i Billund


Til gengæld synes han, et initiativ som det Lars Thomsen, formand for fodboldafdelingen, har været med til at arrangere, er vildt fantastisk. Initiativet drejer sig om at sætte en storskærm op på Byens Plads i forbindelse med EM i fodbold.

- Det kommer i hvert fald til at tiltrække unge mennesker, siger den fodboldglade Magnus Vilstrup.

Annonce

Et sted de kan være samlet

Ergin Yayan, ejer af Steakhouse i Billund, har også en klar fornemmelse af, at de unge hungrer efter et sted at være. Ejeren er med tiden blevet meget populær i Billund og især blandt de unge. Steakhouse er blevet et sted, man som ung kan mødes, bestille en pizza og hygge sig. Det er et sted, hvor de kan slå sig ned i en længere periode, og det er netop sådan noget de unge ønsker sig mere af.

- Ja, de mangler faktisk et sted, især dem fra 6. til 9. klasse, siger Ergin Yayan og fortsætter:

- Et sted hvor de kan spille bordfodbold, spille billard og se noget fjernsyn. I et offentligt rum hvor de kan være flere samlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Bryghuset kan se muligheder i de unge: - Det skal ikke være sådan noget med, den ene pige holder håret for den anden.

Annonce