Annonce
Billund Ugeavis

Den legendariske træand kan nu købes i legoklodser

Den legendariske træand i legoklodser kan alene købes i Lego House i Billund. Foto: Lego House
Anden, der sidder på en lille vogn og kan trækkes i en snor, blev hurtigt et ikonisk stykke legetøj.
Annonce

Billund: Den legendariske træand, der gennem mange år nærmest har været synonymet med virksomheden Lego i historisk forstand, kan nu købes i legoklodser.

Hvert år udgiver Lego House et eksklusivt produkt, der udelukkende kan købes i oplevelseshuset i Billund. I år er det besluttet at udgive den legendariske træand i legoklodser.

Da Lego blev grundlagt i 1932 af den lokale tømrer Ole Kirk Christiansen, var det trælegetøj, han satsede på. Anden, der sidder på en lille vogn og kan trækkes i en snor, blev hurtigt et ikonisk stykke legetøj, som især ældre fans af Lego forbinder med virksomheden.

Annonce

Kan kun købes i Billund

Først i 1947 begyndte Lego at producere legetøj af plastik, og i 1960 blev det helt opgivet at producere i træ. Den beslutning blev taget, efter en brand havde ødelagt en stor del af fabrikken i Billund.

Den legendariske træand blev designet af Ole Kirk Christiansen i 1935 og produceret frem til 1960. Den nye model i legoklodser indeholder 621 klodser. Den er 20 centimeter høj, 22 centimeter lang og tre centimeter bred.

Anden koster 599 kroner, og den kan altså alene købes i Lego House i Billund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

Billund Ugeavis

Til fællessang i regnvejr

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce